NASLEDNIK ROMANA ABRAMOVIČA UĆUTKAO SKEPTIKE: NJemu Čelsi nije igračka!

Đ. S.

15. 07. 2022. u 20:52

BILO je skepse među navijačima Čelsija posle odlaska Romana Abramoviča sa rukovedeće pozicije na "Stamford bridžu".

НАСЛЕДНИК РОМАНА АБРАМОВИЧА УЋУТКАО СКЕПТИКЕ: Њему Челси није играчка!

FOTO: EPA

Najpre u kojem će smeru naslednik ruskog oligarha Tod Boli voditi klub: Da li će mu dvostruki prvak Lige šampiona biti samo još jedna igračka, koju će odbaciti kada pronađe novu, ili će nastaviti putem Abramoviča, čiji je cilj od dolaska 2003. bio da se Čelsi etablira kao evropska elita u čemu je i uspeo.

Ranim akcijama na početku prelaznog roka, čini se da je Boli razuverio "neverne Tome". Rahim Sterling ekspresno je doveden za nešto više od pedeset milion evra čime je direktno oslabljen konkurent Mančester siti.

Uspeo je Boli da dogovori i dolazak štopera Kalidua Kulibalija iz Napolija, koji posle osam godina napušta sunčani jug Italije. Senegalca su godinama jurili velikani, ali izgleda da je samo Boli uspeo da omekša inače tvrdog pregovarača Aurelija de Laurentisa, vlasnika Napolitanaca.

Ono što diže rejting Amerikanca u očima navijača "plavaca" jeste i da se u svim pregovorima lično angažovao, za razliku od Abramoviča, koji je sva sportska pitanja i transfer politiku prepustio Marini Granovskaji. Boli je i konstantno na telefonskoj vezi sa trenerom Tomasom Tuhelom i bez njegovog "amina" ne ulazi u značajnije transfer razgovore. Tako je i pored želje da dovede Kristijana Ronalda, odustao od kupovine Portugalca, pre svega jer se Nemac nije složio.

Sada, očekuje se pomak u pregovorima sa Presnelom Kimpembeom, štoperom PSŽ, pošto je kao prioritet u prelaznom roku označio ojačavanje zadnje linije. Od odlazaka, Boli je rešio "goruće" pitanje Romelua Lukakua, kojeg je poslao na pozajmicu u Inter, dok je na pomolu rastanak i sa Hakimom Ziješom čije usluge želi Milan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri