OVE SEZONE - PRAVI FEJSA: "Uvek sam na 101 odsto kad sam zdrav"

M. BLAŽIĆ

29. 06. 2022. u 20:19

LOPTA "sa očima" koja je letela pedesetak metara pre nego što je Lutovcu omogućila laganu egzekuciju protiv Trnave (3:0) je samo delić onoga što Ljubomir Fejsa prezentuje po povratku na teren.

ОВЕ СЕЗОНЕ - ПРАВИ ФЕЈСА: Увек сам на 101 одсто кад сам здрав

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti" iz Ptuja

Iskusni vezista ne štedi ni sebe ni druge na treninzima u Ptuju, često deluje kao tinejdžer željan dokazivanja i sa takvim pristupom nesumnjivo najavljuje da bi crno-beli mogli da dobiju veliko pojačanje i izvan prelaznog roka.

- Žena mi često kaže da nisam normalan - smeje se Fejsa na početku razgovora za "Novosti".

- Uvek sam na 101 odsto, da nisam takav ne bih ni približnu karijeru imao. Isti sam i na treninzima i na utakmici. Sad bih, eto dok pričam na tu temu, sve počupao i istrčao na teren. Ne mogu sebe da zamislim u klubu u kojem si ni gore, ni dole, bez velikih ciljeva. Kada dođe taj trenutak odmah završavam, kraj i nema više.

Nesmotrenost i splet nesrećnih okolnosti na zimskim pripremama u Turskoj učinili su da Fejsa praktično ode u zaborav.

- Odužilo se, na prvu loptu sam mislio da će biti kratko. Ispalo je skoro tri meseca, a kad te strefi na početku, sve ide kako ne treba. Osećao sam se katastrofalno i gore od toga, ako je to uopšte moguće. Nigde me nije bilo, niko me nije video. Bio sam samo u Teleoptiku i kod kuće. Nema tu žurbe, ne možeš ništa nego da čekaš da prođe.

Za one koji su skeptični po pitanju potpunog oporavka i povratka starog Fejse na teren sledeće reči deluju umirujuće.

- Jednom u Partizanu i jednom dok sam igrao za Benfiku, imao sam teške povrede ligamenata. Nastavio sam u istom ritmu i ojačao svaki put posle oporavka. Nikad nisu uticale na moje partije, verujem da to ni sada neće biti slučaj. Dugo odsustvo sa terena je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama, konotacija je uglavnom bila negativna.

- Od početka karijere ne pratim komentare, ni pozitivne, ni negativne. Tako uspevam da sačuvam mirnu glavu i fokusiram se na teren. Mi smo kao narod specifični, to ne može da se menja. Nije to za svakog.

U formaciji sa jednim zadnjim veznim neće biti uvek mesta za Zdjelara (ako ostane), Fejsu i Jevtovića.

- Najvažnije je da smo zajedno, da je stvarno dobra atmosfera. Imamo mnogo utakmica, svi će igrati i imati priliku. Za konkurenciju uvek dižem ruku. Meni je teže kad gledam jer dok si na terenu ne razmišljaš, ideš stalno napred, maksimalno u duele.

- Borba za titulu, šta drugo kada si u Partizanu. Samo da budemo složni i spremni. Sreća je prevagnula prošle sezone na njihovu stranu, valjda sada neće. Prioritet je i sada titula, pa sve ostalo. Kod Evrope je plan da se uđe u grupnu fazu pa posle se ide dalje - zaključio je Fejsa. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)