OTVOREN STADION U KRUŠEVCU: Pogledajte kako izgleda nov sportski kompleks (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

27. 06. 2022. u 14:19

KRUŠEVAC je danas dobio nov, čak četvrti stadion na svojoj teritoriji i ujedno postao prvi grad u Srbiji koji ima dva sportska kompleksa sa atletskim stazama. Fudbalsko-atletski centar nalazi se na lokaciji Stari aerodrom, tri kilometra od centra Kruševca. Stadion nosi ime “Miroslav Kostić-Koska” i njegov domaćin biće FK Jedinstvo 1936.

ОТВОРЕН СТАДИОН У КРУШЕВЦУ: Погледајте како изгледа нов спортски комплекс (ФОТО/ВИДЕО)

S. Babović

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Kruševac grad sporta i mladih.


- Pokazali smo u prethodnom periodu koliko zajedno možemo da uradimo mnogo toga i koliko je Kruševac objektivno grad sporta i mladih - ističe Udovičić. - To pokazuju brojna izgrađena dečja igrališta, teretane na otvorenom, trim-staze, sportski tereni namenjeni besplatnom bavljenju profesionalnim i rekreativnim sportom.

Slobodan Branković, predsednik Atletskog saveza Srbije, podseća da je prethodnih dana upravo u Kruševcu, u okviru atletskog šampionata, oboren i svetski i nacionalni rekord i zahvaljuje se Ministarstvu omladine i sporta i svim lokalnim samouprava koje su ulažući u atletsku infrastrukturu prepoznale da je to investiranje u zdravlje nacije i dece.

Zbog značajnih ulaganja u sportsku infrastrukturu i fudbalske terene, Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS, veruje da će se Kruševac vrlo brzo vratiti na fudbalsku mapu Evrope i Srbije.



Gradonačelnica Jasmina Palurović izrazila je zadovoljstvo zbog novog sportskog objekta.

- Izuzetno mi je drago što su svi prijatelji Kruševca ovde, što smo zajedničkim snagama uspeli da izradimo još jedan velelepni sportski objekat, koji pored fudbalskog terena ima i četiri atletske staze i služiće i školskom sportu - napominje gradonačelnica.

Kapacitet stadiona je 876 mesta.Oko 130 miliona dinara investirano je u izgradnju, koju su finansirali grad Kurševac, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije, Fudbalski savez Rasinskog okruga. Do stadiona je planirana izgradnja teretane na otvorenom, prvi pan trek poligon za ekstremne sportove (biciklizam, skejtbor), terena za male sportove, veštačko jezero. Izgrađene su pristupne saobraćajnice, pešačka i biciklistička staza.


Vladan Gašić, predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga, najavio još jedan stadion.

- Kamen temeljac za ovaj stadion postavili smo pre godinu dana i mogu da najavim izgradnju još jednog stadiona za sledeći Vidovdan - podvlači Gašić.


Sa izgradnjom još jednog kompleksa Kruševac će imati sve uslove za razvoj novih nada srpskog fudbala.

Pogledajte kako uzgleda nov sportski kompleks-velika investicija grada, Ministarstva omladine i sporta i fudbalskih saveza

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri