BARAJ ŠIRI OPTIMIZAM: "Na prvo mesto, pa šta bude"

Novosti online

25. 06. 2022. u 22:17

NAVIJAČI Vojvodine sa nestrpljenjem čekaju novo prvenstvo da na delu vide veliko pojačanje, Iva Baraja (29), koji je najsvetlije trenutke karijere doživeo u italijanskoj Parmi.

БАРАЈ ШИРИ ОПТИМИЗАМ: На прво место, па шта буде

FOTO: EPA

Senegalski ofanzivac se Novosađanima priključio u utorak, na početku je radio odvojeno od ekipe, a zatim se uključio u treninge sa saigračima.


- Pripreme za mene zasad protiču dobro - kaže Baraj za sajt Vojvodine. - Stručni štab sa mnom radi polako, jer mi kondicija trenutno nije na maksimumu. Nakon završetka prošle sezone, bio sam dve-tri nedelje u Senegalu, gde nisam trenirao, tako da mi treba malo vremena da se vratim u top-formu. Inače, igrač sam koji uvek daje maksimum, a ekipi pomažem svojim driblinzima, brzinom, asistencijama, golovima.

Naglašava Afrikanac da su klupski ciljevi visoki.

- Mislim da ne treba unapred da se zadovoljavamo drugim ili trećim mestom, već da treba da idemo na prvo, pa neka bude kako bude.

Zasad ima samo reči hvale za trenera Milana Rastavca i svoje nove saigrače.

- Trener je veoma dobar i vidim da je smiren, što mi se sviđa, jer onda znam da je siguran u sebe i da zna šta radi. Sviđaju mi se i ideje u igri. I igrači su me odlično prihvatili, iako imamo mali problem u komunikaciji jer ne govorim dobro engleski, samo italijanski i francuski. Na sreću, Đorđević i Simić pričaju italijanski, tako da mi to pomaže. Radiću na tome da usavršim svoj engleski.

Iv je veoma vezan za svoju domovinu.

- Za mene je Senegal najbolja zemlja na svetu. Ljudi su generalno vrlo srdačni i nasmejani, iako možda ne žive tako dobro kao u nekim evropskim državama. Kad sam tamo, nikako ne mogu da budem tužan - napominje Baraj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna