GOTOVO JE: Romelu Lukaku ima novi klub (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2022. u 21:42

BELGIJSKI fudbaler Romelu Lukaku vratiće se u Inter kao pozajmljen fudbaler Čelsija, preneli su večeras italijanski mediji.

ГОТОВО ЈЕ: Ромелу Лукаку има нови клуб (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Ina Fassbender, Pool Photo via AP

Tim iz Milana platiće londonskom klubu osam miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, a na sebe će preuzeti i platu snažnog napadača, koja iznosi osam miliona evra godišnje.

U navodnom dogovoru dva kluba nije ubačena otkupna klauzula, što znači da bi Lukaku na kraju sezone mogao da se vrati u London.

 


Podsetimo, nakon što je potpisao za Inter za još jednu klupsku rekordnu naknadu  od 80 miliona evra 2019. godine, on je sigurno dokazao da vredi novca ekipe iz Serije A, a da je "čizma" njegova druga kuća.

Za dve sezone u Interu, Lukaku je postigao čak 64 gola u 95 nastupa. Belgijanac je bio pokretačka snaga napada Intera, igrajući ulogu u 40 odsto njihovog ukupnog broja golova u sezoni 2020/2021 sa 30 golova i 11 asistencija na svoje ime.

Predvodio je milanski tim i u udarcima na gol (55), akcijama kreiranja šuta (3,6 na 90 min), dodirima u kaznenom prostoru i imao najveći broj uspešno kompletiranih driblinga (47).

Inter je prošlog leta prodao Belgijanca Čelsiju, za sumu od 120 miliona evra, ali se Lukaku nije snašao na "Stamford bridžu" pod trenerom Tomasom Tuhelom.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)