REAL ZAHTEVA ODGOVORE OD UEFA: "Naši navijači su žrtve nemilih događaja"

Novosti online

03. 06. 2022. u 16:37

FUDBALSKI klub Real iz Madrida zahteva od nadležnih da objasne događaje koji su prethodili finalu Lige šampiona protiv Liverpula koji je igran u Parizu.

РЕАЛ ЗАХТЕВА ОДГОВОРЕ ОД УЕФА: Наши навијачи су жртве немилих догађаја

FOTO: Tanjug/AP

Real je u finalu savladao Liverpul 1:0 prošle nedelje sa 1:0, a iz španskog kluba zahtevaju odgovore zbog čega je baš Stadion Francuska bio odabran za domaćina nakon što je Sankt Peterburgu oduzeto domaćinstvo.

Real je naveo da su njegovi navijači bili "žrtve nemilih događaja" koji su se dogodili na stadionu Francuska i da su te scene izazvale "duboko ogorčenje širom sveta".

Šampion Španije naveo je u saopštenju da su "mnogi navijači bili napadnuti, maltretirani i opljačkani", a da su "neki od njih čak proveli i noć u bolnici".

Pre toga i iz Liverpula su se oglasili zbog katrastrofalnih dešavanja tokom finala.

Podsetimo, finale između Reala i Liverpula kasnilo je 40 minuta, a vlasti su okrivile navijače Riverpula da su falsifikovali ulaznice.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera optužila je Liverpul da je ostavio svoje pristalice bez nadzora, za razliku od španskog kluba. Pojedini navijači sa ulaznicama nisu ušli na stadion.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?