DANI OSTRVSKE SRAMOTE: Proteklu sedmicu u engleskom fudbalu obeležili incidenti

Đ. S.

24. 05. 2022. u 12:30

KADA osvojite titulu, izborite opstanak, plasman u Evropu ili stignete do bilo kakvog iole bitnog dostignuća u poslednjem kolu, logično je da će emocije buknuti.

ДАНИ ОСТРВСКЕ СРАМОТЕ: Протеклу седмицу у енглеском фудбалу обележили инциденти

FOTO: AP

Jer fudbal bez strasti je kao bezalkoholno pivo. Proizvod je tu, ali nije to to. Međutim, u poslednjih sedam dana, u Engleskoj ta tanka granica između emotivne proslave i nedoličnog ponašanja, više puta je pregažena i izbrisana čestim upadima navijača na teren nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

I možda bi to sada već standardno divljanje Ostrvljana možda bilo okarakterisano kao simpatično da se na udaru nisu našli i sami akteri mečeva. Prvo su pre osam dana navijači Hadersfilda upali na stadion nakon što je izboren plasman u plej-of Čempionšipa, isto ponovile pristalice Notingem Foresta posle pobede nad Šefildom junajtedom gde je nastradao as "oštrica" Bili Šarp, kojeg je razulareni navijač udario glavom u grudi.

U niželigaškom fudbalu, Nortemptonovi fanovi su bacili baklju na asa Mensfilda Džordana Boverija, dok je u četvrtak Evertonov opstanak proslavljen novom invazijom na travnati pravougaonik. Međutim, neke pristalice "karamela" su očigledno zaboravile ko je Patrik Vijera, pa im se napad na trenera Kristal palasa kao bumerang obio o glavu pošto ih je Francuz u kontranapadu poslao na travu "Gudisona".

A onda, u nedelju kulminacija. Siti preokretom za pet minuta pečatira titulu, navijači "građana" vrše desant na igralište "Etihada", lome čak i prečku i pritom napadaju golmana Aston Vile Robina Olsena.

Ekspresno stiže saopštenje da će akterima doživotno biti zabranjen ulazak na stadion. Ipak, teško je odupreti se utisku da je kako je to lepo "Dejli mejl" primetio ostrvski fudbal i pored silnih uzbuđenja prošao nedelju sramote.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri