ŠEFE, HVALA TI ZA SVE: Piksi se oprostio od Ivice Osima, ulica u Beogradu nosiće njegovo ime (FOTO)

A. Ilić

14. 05. 2022. u 11:27 >> 11:32

LEGENDARNI Ivica Osim biće danas sahranjen na sarajevskom groblju, a od njega se oprostio i legendarni Dragan Stojković Piksi.

ШЕФЕ, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ: Пикси се опростио од Ивице Осима, улица у Београду носиће његово име (ФОТО)

FOTO: Printskrin/Instagram/Fudbalski savez Srbije

Selektor Srbije govorio je po čemu će pamtiti Osima.

 On je bio jedan veoma inteligentan čovek, čovek velikog srca, koji je ostavio dubok trag u našem fudbalu, u našem sportu. Ne pamtim ga kao igrača, ne znam njegovu igračku karijeru, ali ako nekome date nadimak ‘Štraus sa Grbavice’ to dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetima, rekao je Dragan Stojković, a potom dodao:

- Jedan tužan momenat za sve nas koji smo voleli Ivicu Osima. Bio je veoma šarmantna

Sahrani prisustvuje i delegacija FK Partizan

KOMEMORACIJI i sahrani Ivice Osima, legendarnog fudbalera, trenera crno-belih i reprezentacije bivše Jugoslavije, prisustvuju i članovi delegacije FK Partizan, počasni predsednik - Ivan Ćurković i direktor marketinga - Predrag Vujović.

osoba, čovek koji je plenio znanjem, stavom i harizmom. Neko ko je zaista zadužio fudbal u bivšoj zemlji i ostavio dubok trag u inostranstvu. Ne pamtim njegovu igračku karijeru, bio sam isuviše mali, ali kažu da je imao nadimak Štraus s Grbavice, to ne dobija svako. NJegova trenerska karijera je bila impresivna, ostaće mi zauvek urezano u sećanju sve ono što nam je pokazivao na treninzima i način na koji je radio sa nama u reprezentaciji. Naravno, momenti sa Mundijala u Italiji 1990. godine su nešto specijalno. Takođe i kvalifikacioni put do tog šampionata na kome smo jednu Francusku ostavili iza sebe, dovoljno govori o podvigu i stilu igre pod palicom Ivice Osima. LJudima koji nisu rođeni na ovim našim prostorima, Švabine misli i ideje bile su nerazumljive. Bio je vrlo inteligentan, svaka njegova rečenica imala je neki širi smisao, nije se služio floskulama i uvek je slao jasnu poruku šta želi i šta mu je namera. To smo samo mi Balkanci umeli da razumemo na pravi način. Osim je bio kosmopolita, lepo se osećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju… LJubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini… I svuda su ga voleli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu poslednju poštu, najmanje je što možemo da učinimo za jednog takvog čoveka otvorenog srca. Švabo je to zaslužio svojom pojavom, likom i delom, rekao je Stojković.

Na pitanje koja bi bila poslednja poruka koju bi poslali da ste mogli Ivici Osimu, Piksi je odgovorio:

- Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju.

Dragan Stojković je u Sarajevu otkrio jednu informaciju, koja će obradovati sve iskrene poklonike fudbala na prostoru čitavog regiona:

- Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima Grada Beograda i gotovo je izvesno da će jedna od ulica u našoj prestonici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čoveku i fantastičnom fudbalskom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice, rekao je Stojković i još jednom evocirao uspomene na čoveka sa kojim je imao fenomenalan odnos u reprezentaciji Jugoslavije.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

ENGLESKA IZABRALA NAJBOLJEG MLADOG IGRAČA: Velika nada ostrvskog fudbala odbranila ovo zvanje (VIDEO)