NAPETO ZA TITULU, KUVA ZA EVROPU: Narednog vikenda počinju plej-of i plej-aut bitke u Super ligi Srbije

Novosti online

11. 04. 2022. u 19:52

REGULARNI deo Superlige je gotov, vreme je za plej-of i plej-aut.

НАПЕТО ЗА ТИТУЛУ, КУВА ЗА ЕВРОПУ: Наредног викенда почињу плеј-оф и плеј-аут битке у Супер лиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

Posle 30 odigranih kola neizvesnost je i dalje prisutna. Na pitanja ko će osvojiti titulu, čekirati karte za Evropu ali i spakovati kofere za preseljenje u niži rang još nema odgovora, a verovatno ih neće ni biti do kraja maja kada je na programu poslednje kolo i plej-ofa i plej-auta.

Međutim, poneke konture izgleda superligaške tabele su donekle nacrtane. Najuzbudljivije, kao što nije bilo godinama, je u borbi za sami vrh gde se večiti rivali žestoko bore za krunu. Zvezda u plej-of ulazi sa dva boda prednosti i privilegijom da u subotu ugosti Partizan u 167. večitoj priči čiji bi epilog mogao da naznači ko će pokupiti najvažniju počast u domaćem fudbalu.

Ali, ne treba zaboraviti i da posle toga i Zvezda i Partizan imaju do kraja još šest duela sa potencijalnim "minama". U slučaju da budu bodovno izjednačeni na kraju trke, titula će otići Zvezdi pošto propozicije nalažu da se u toj situaciji, prednost daje ekipi koja je u plej-of zakoračila kao prvoplasirana.

"Kuvaće" i u borbi za poziciju broj četiri koja vodi u Ligu konferencija, budući da je na trećem Čukarički daleko ispred konkurencije (13 bodova više).

BONUS VIDEO - Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini