ZVEZDA PISALA PIKSIJU: "Tražimo izuzeće sudije Jovanovića"

Novosti online

11. 04. 2022. u 16:33

FUDBALSKI klub Crvena zvezda poslao je danas zvanično pismo selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju u kojem se traži da najbolji srpski sudija Srđan Jovanović ne sudi predstojeći 167. večiti derbi.

ЗВЕЗДА ПИСАЛА ПИКСИЈУ: Тражимо изузеће судије Јовановића

Foto: AP

"Poštovani g. Stojkoviću,


Obraćamo Vam se povodom nastavka prvenstva Srbije gde nas od vikenda očekuju veoma važni mečevi plej ofa, a sa posebnim akcentom na sledeću derbi utakmicu između FK Crvena zvezda i FK Partizan. Želimo da se nastavak prvenstva odigra što regularnije i sa tim u vezi moramo da Vam ukažemo na probleme delegiranja i ocenjivanja sudija", navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

"FK Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića, ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde", navode sa Marakane.

"Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koga trenutno imamo. Međutim, imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda a posebno u narednom derbiju".

Oni napomenju dve prethodne greške sudije Jovanovića koje su bile kako kažu direktno u korist FK Partizan, a direktno i indirektno na štetu Zvezde.

" 22.09.2019. godine: ponšten regularan gol Nemanje Milunovića na derbi utakmici FK Crvena zvezda - FK Partizan pri rezultatu 0:0, u 76. minutu utakmice, zbog navodnog prethodnog faula nad golmanom koji nije postojao; 06.03.2022. godine: dosuđen nepostojeći penal za Partizan na utakmici FK Spartak - FK Partizan, pri rezultatu 0:0, u 84. minutu utakmice, nakon zakasnele reakcije sudije

Srđana Jovanovića iz „VAR sobe“ i ubeđivanja glavnog sudije da mora da svira penal.

Napominjemo, ističu iz Zvezde, da su obe gore navedene greške sudije Jovanovića potvrđene i od strane sudijske komisije FSS.

"Imajte u vidu da je FK Crvena zvezda prethodno već tražio izuzeće sudije Jovanovića, kao i da smo 07.03.2022. godine dostavili FSS zahtev da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije. Nažalost do sada ne samo da FSS nije izašao u susret zahtevima našeg najvećeg kluba, već nismo ni primili odgovor sa Vaše strane".

"Želimo da naredni derbi kao i nastavak sezone prođe u najboljem mogućem sportskom duhu i fer-pleju, kako na terenu, tako i van njega. S tim u vezi moramo pokazati međusobno puno poštovanje i razumevanje što je oduvek bila vrlina FK Crvena zvezda.

"Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice. FK Crvena zvezda prihvata imenovanje bilo kog drugog sudije koji se nalazi na listi internacionalnih sudija FIFA i UEFA.

Na kraju molimo Vas da utičete da se obezbede u nastavku sezone fer i jednaki uslovi za sve klubove što uključuje i nesmetano korišćenje VAR tehnologije na svih preostalim mečevima Superlige Srbije imajući u vidu da smo svedoci brojnih problema po tom pitanju a što je u isključivoj i jedinoj nadležnosti FSS. U očekivanju Vašeg zvaničnog izjašnjenja srdačno Vas pozdravljamo", poručuju iz Zvezde.

BONUS VIDEO - Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)