DRAMATIČNO DO DVE KRUNE! Crvena zvezda i Partizan, rame uz rame, kreću u završne borbe za titulu i Kup

Z. Ćorović

05. 04. 2022. u 10:00

FUDBALSKO proleće u Srbiji obojeno je crveno-belima bojama, ali se ni crno-bele nisu izbrisale, i one čekaju da buknu, kao jesenas. Kolo pred početak plej-ofa Superlige, večiti rivali stoje rame uz rame na tabeli sa istim brojem bodova (78). Ipak, Crvena zvezda je u boljoj situaciji, jer će najverovatnije, zbog boljeg međusobnog skora (1:1, 2:0), prvi deo šampionata završiti kao lider. To znači da će imati i privilegiju da bude domaćin u trećem, najvažnijem derbiju, koji će se igrati 16. aprila.

ДРАМАТИЧНО ДО ДВЕ КРУНЕ! Црвена звезда и Партизан, раме уз раме, крећу у завршне борбе за титулу и Куп

Foto: M. Vukadinović

Da bi ponovo dočekali komšije na "Marakani" u prvom kolu plej-ofa, crveno-belima je neophodno da u nedelju, u poslednjem kolu prvog dela šampionata savladaju kod kuće Radnički iz Kragujevca. Zicer kao kuća za tim Dejana Stankovića, pogotovo posle stopostotnog učinka u šampionatu ovog proleća. Juriš je bio silan - šampion je stisnuo gas do daske i ostvario osam uzastopnih pobeda u prvenstvu, što je ispalo dovoljno da se nadoknadi zaostatak od minus pet bodova i preuzme liderska pozicija od Partizana. U Zvezdi stalno ponavljaju da je ovo njeno vreme, jer ima najbolji tim, snažan i kadar da osvoji petu titulu zaredom. Prethodne četiri sezone šetali su se crveno-beli domaćim prvenstvom, ove su imali nekoliko kikseva koje su uspeli da nivelišu odličnom serijom. Zbog toga su sada u psihološkoj prednosti pred ulazak u finiš trke.


Iako je malo posustao, Partizan je sigurno željan i spreman da se lavovski bori za oba trofeja. Izabranici Aleksandra Stanojevića briljirali su jesenas, ali ih je prikočio poraz u poslednjem okršaju sa komšijama kao i neočekivani remi (0:0) sa Napretkom u Humskoj. Prvo mesto nije više u rukama crno-belih, naravno, moglo bi da se vrati ukoliko plej-of odigra vrhunski i zaređa sa trijumfima. Već na prvom koraku "valjak" neće imati ni malo lak posao, pošto u nedelju gostuje trećeplasiranom timu Čukaričkog. Preskakanje Banovog brda je pod moranjem, novi kiks sigurno bi žestoko sapleo Partizan na njegovom putu ka tituli i doveo u neprijatnu situaciju pred večiti derbi. Koliko ima šampionskog dinamita u ovom timu crno-belih, najbolje će pokazati naredna dva odlučujuća izazova u prvenstvu.


Od sedam kola u plej-ofu, Zvezda i Partizan će kao dve prvoplasirane ekipe po četiri igrati kod kuće i tri na strani. Pre superligaških okršaja, večite očekuju borbe u četvrtfinalu Kupa, koji su na programu u sredu. Crveno-beli su domaćini ekipi TSC, dok će Partizan ugostiti Loznicu. Iako je za jedne i druge ovo utešno takmičenje, ne treba zaboraviti da osvajač Kupa ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je kvalitetnije i isplativije od učešća u Ligi konferencija.

Raspored "večitih" do plej-ofa


C. ZVEZDA - TSC (KUP, sreda)
C. ZVEZDA - Radni. K. (SL, nedelja)
PARTIZAN - Loznica (KUP, sreda)
Čukarički - PARTIZAN (SL, nedelja)


GOMEŠ 22 - KATAI 20


ZAHUKTALA se borba za šampionski pehar, pomalo neočekivano rasplamsala se i borba za prvog strelca Superlige. Dugo je prvi Partizanov golgeter Rikardo Gomeš bio usamljen na vrhu liste sa 22 pogotka. Portugalac se malo uspavao, a Aleksandar Katai se razgoropadio, pa je posle het-trika u Nišu došao do cifre od 20 pogodaka, tako da je i napadač Crvene zvezde u ozbiljnoj konkurenciji da osvoji zlatnu kopačku.

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)