"BEZ VAR-a NE VALJA": Stanojević o Zvezdi i nemačkoj kulturi

Novosti online

19. 02. 2022. u 14:48

FK Partizan igra meč Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca u nedelju od 15:30 časova. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević izneo je svoja očekivanja pred susret.

БЕЗ ВАР-а НЕ ВАЉА: Станојевић о Звезди и немачкој култури

FOTO: M. Vukadinović

- Očekujem i pozivam navijače da nam pomognu sutra. Ulaz je besplatan i želimo da bude pozitivna atmosfera. Nije lako pobediti svaku utakmicu i potrebnna nam je podrška, svaki aplauz. Očekuje nas nastavak prvenstva, svima je poznato koliko nam znači svaka utakmica i ulazimo u nedeljni duel sa maksimalnim poštovanjem prema rivalu i treneru Lalatoviću. Kragujevčani nisu uigrani i nadam se da neće biti ni sutra, ali su ekipa koja može ozbiljno da nas ugrozi. Imaju kvalitetne ofanzivce od Tomića preko Mirića i Ubiparipa", kazao je Aleksandar Stanojević.

Šef stručnog štaba Partizana se osvrnuo na trku sa večitim rivalom uz akcenat na vest da VAR u susretu Crvene zvezde i Čukaričkog nije funkcionisao i dešavanja sa uttakmice Kupa Srbije crveno-belih protiv Radničkog iz Niša.

- Prvo smo sačekali šta će reći sudijska komisija. Javio se predsednik komisije i rekao da svi greše. Pitao se da li ćemo mi nekada imati tu nemačku kulturu, da se prihvati greška. Dugo gledam nemački fudbal, ali nikad nisam video da sudija stoji na tri metra i ne donese ispravnu odluku. Imali smo potom situaciju sa VAR-om. Takođe imali smo mi situaciju u Nišu gde se dovodilo u pitanje da li će Arena prenositi utakmicu zvog tehničkih problema i to bi značilo da nema VAR analize i mi nismo želeli da igramo utakmicu ukoliko se ne reši problem.

Stanojević podržava srpski fudbal i gaji nemačku kulturu...

- Takav je stav kluba. Kada je u pitanju izjava gospodina Filipovića, mi nikada nismo davali saopštenja ni kada smo gubili, želimo da imamo tu nemačku kulturu te nismo komentarisali, ali da smo hteli da komentarišemo mogli bismo da kažemo da je to što se desilo u dve utakmice brutalno. Želimo da podržimo srpski fudbal u kojem sve ide u dobrom pravcu. Nećemo reći da je brutalno to što se desilo, već da je sticaj okolnosti i greška. Ne trebaju da utiču interesi bilo koje vrste, naročito jer je dato obećanje da će prvenstvo biti regulerno. Držimo se toga i verujemo da stvari koje su se desile nisu bile namerne i da se neće ponavljati".

Februarski dueli crno-belih zaključno sa večitim derbijem u delu javnosti okarakterisani su kao ključni za Partizan.

- Kad prođe tih pet "presudnih" utakmica, doćiće narednih pet "presudnih". Rekao sam da se nikada u istoriji fudbala nije desilo da ekipa upiše sve pobede. Gledali smo podatak, Benfika je pre pola veka pobedila sve utakmice, ali samo u prvom delu sezone. Nadamo se da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi ni rad ni sve čime se bavimo".

BONUS VIDEO - "KOSOVO JE SRBIJA" ORI SE PRAGOM

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)