ZVEZDIN GOL JE NEREGULARAN: Izjava koja će izazvati buru u srpskom fudbalu

Novosti online

16. 02. 2022. u 08:33

SUDIJA Nenad Minaković oštetio je Čukarički u utakmici protiv Crvene zvezde.

ЗВЕЗДИН ГОЛ ЈЕ НЕРЕГУЛАРАН: Изјава која ће изазвати буру у српском фудбалу

FOTO: KK Crvena zvezda

To tvrdi stručni konsultanta za suđenje TV Arena sport Zdravko Jokić, a ta izjava će podići mnogo bure u srpskom fudbalu.

Naime, Jokić je ocenio da je napadač Crvene zvezde Milan Pavkov napravio prekršaj u 16. minutu te utakmice, na početku akcije u kojoj je dao prvi gol za crveno-bele.

Visoki napadač je rukama oborio defanzivca Čukaričkog Uroša Drezgića, a glavni arbitar je pustio prednost, iako je bio prekršaj, utvrdio je Jokić.

- Crni igrač pokušava da zaustavi Pavkova. Sudija je trebalo u tom momentu da dosudi prekršaj od crnog igrača, da bi u sledećem Pavkov njega sklonio sa svog puta i nastavio. Nije bilo obostrano povlačenje, već je prvo Drezgić, pa onda Pavkov njega sklonio i napravio prekršaj, iz kojeg se finalizovalo pogotkom. Shodno uputstvu za VAR, igrač koji je napravio prekršaj ne može da bude nagrađen i pogotkom - rekao je Jokić.

S obzirom na to da VAR nije radio u uvodnoj fazi meča, voditelj je objasnio da je sa strane TV Arena sport sve funkcionisalo, a da je zakazala komunikacija između VAR-a i sudije.

- Oni bi na taj način njega upozorili, ali nisu bili u mogućnosti. Ovo je bila toliko očigledna situacija, da imam utisak da Minaković prati igrače levo, gde je lopta, a ne gleda periferno druge igrače. Trebalo je da dosudi prekršaj. Ili prvi prekršaj, a ako je taj propustio, onda drugi. Zakazao je kompletan sudijski tim, neko od pomoćnih sudija je trebalo da mu da znak ili da ga pozove - rekao je Jokić.

Podsećanja radi, Crvena zvezda je pobedila Čukarički u derbiju kola 3:0.

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna