TUGA NA POLJUDU: Preminula legenda Hajduka, član zlatne generacije majstora s mora (FOTO)

Novosti online

14. 02. 2022. u 15:47

U PONEDELjAK je u Splitu nakon kratke i teške bolesti u 69. godini života preminuo nekadašnji fudbaler Hajduka i kasniji trener Željko Mijač.

ТУГА НА ПОЉУДУ: Преминула легенда Хајдука, члан златне генерације мајстора с мора (ФОТО)

FOTO: Jutjub/Hajduk

Rođen je u Splitu, 13. januara 1954. godine. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Hajduka, deo je takozvane Zlatne generacije kluba koja je 70-ih godina prošlog veka dominirala tadašnjim jugoslovenskim fudbalom. 

Za Hajduk je nastupio 146  puta, postigao je 40 golova i osvojio dve šampionske titule Jugoslavije, 1974. i 1975. Uz to je osvojio Kup Jugoslavije 1973, 1974. i 1976.

Igrao je još u Tulonu, Avinjonu, Istru i Kastel di Sangru. Nakon što se penzionisao, počeo je da se bavi trenerskim poslom u mlađim kategorijama Hajduka. Bio je i pomoćnik Jošku Skoblaru kada je Hajduk osvojio poslednji Kup Jugoslavije pobedom nad Crvenom Zvezdom u Beogradu 1991. godine, a 1992. bio asistent Stanku Poklepoviću kada su bili osvajili prvo prvenstvo Hrvatske.

- Odlaskom Željka Mijača napušta nas još jedan član zlatne generacije, čovek koji je bio vrlo aktivan i u veteranima kluba, redovan na svim klupskim protokolarnim dešavanjima i na svim utakmicama. Dragi naš Cico, hvala ti na svemu što si dao svom Hajduku, pozdravi nam u večnosti tvoje i naše iz zlatne generacije: Dragana, Juru, Mićuna, kao i ostale hajdukovce koji su napustili - poručili su iz Hajduka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)