BURNA NOĆ U JUŽNOJ AMERICI: Remi Ekvadora i Brazila, pobede Argentine i Urugvaja

Novosti online

28. 01. 2022. u 09:42

FUDBALSKA reprezentacija Ekvadora odigrala je prošle noći nerešeno sa svom terenu sa Brazilom 1:1, u 15. kolu južnoameričkih kvalifikacija. Brazil je poveo već u šestom minutu golom Kazemira, a nakon toga su u razmaku od pet minuta viđena dva crvena kartona, po jedan na obe strane.

БУРНА НОЋ У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Реми Еквадора и Бразила, победе Аргентине и Уругваја

Foto: AP

Prvo ga je dobio igrač Ekvadora Aleksander Dominges u 15, a potom i Emerson Rojal na drugoj strani u 20. minutu.

Konačnih 1:1 postavio je Feliks Tores u 75. minutu, ali je najveću pažnju na ovoj utakmici privukao kolumbijski sudija Vilmar Roland koji je promenio nekoliko odluka posle konsultacija sa VAR sobom.

On je dva puta pokazao crveni karton brazilskom golmanu Alisonu i oba puta je poništio tu odluku. Takođe, arbitar je dva puta dosudio penal za Ekvador, ali je oba puta promenio odluku posle gledanja snimka.

Brazil, koji je već obezbedio put u Katar, prvi je na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 36 bodova, dok je Ekvador treći sa 24 sa velikim šansama da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Fudbaleri Argentine su, bez Lionela Mesija, slavili u gostima protiv Čilea sa 2:1.

Argentina je povela golom Anhela di Marije u desetom minutu, izjednačio je Ben Bereton u 21, a konačan rezultat postavio je Lautaro Martines u 34. minutu.

- Nije došao najbolji igrač na svetu (Lionel Mesi), nije došao naš trener, imali smo slučajeve kovida, proveli sate na aerodromu... i pobedili smo - rekao je posle utakmice Di Marija.

Kao i Brazil, i Argentina je već obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Argentinci sada imaju 32 boda na drugoj poziciji. Na drugoj strani, Čile je ovim porazom znatno umanjio svoje šanse za plasman na Mundijal pošto je sedmi sa 16 osvojenih bodova.

Fudbaleri Urugvaja su u gostima pobedili Paragvaj sa 1:0. Strelac jedinog gola, koji je Urugvaj vratio u trku za plasman na Svetsko prvenstvo, bio je Luis Suares u 50. minutu.

Urugvaj je četvrti na tabeli sa 19 bodova, odnosno ima dva boda više od Kolumbije i Perua, koji imaju utakmicu manje, a tri više od Čilea. Paragvaj je deveti sa 13 bodova.

Direktan plasman na Svetsko prvenstvo iz južnoameričkih kvalifikacija obezbediće četiri prvoplasirana tima, dok će peti u baraž.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost