BENZEMA U "KLUBU 300" Sa 301 golom Francuz postao tek četvrti igrač u analima "kraljevskog kluba"

N. I.

09. 01. 2022. u 22:44

REAL gazi ka odbrani titule prvaka Španije, jedini rival biće mu izgleda ove sezone samo Sevilja, a kapiten Karim Benzema je ispisao još jednu istorijsku stranu najvećeg kluba na svetu.

БЕНЗЕМА У КЛУБУ 300 Са 301 голом Француз постао тек четврти играч у аналима краљевског клуба

foto: Instagram

Madriđani su na svom "Santjago Bernabeu", koji se i dalje renovira, u subotu uveče isprašili Valensiju sa 4:1, a francuski internacionalac je postigao dva gola, prvi iz penala u 41, a drugi u 88. minutu. Mrežu gostiju sa "Mestalje" je dopunio takođe sa dva gola Brazilac Vinisijus Žunior, pa u Realu sada malo lakše dišu.

foto: Instagram

 

Benzemi su ovo bili 300. i 301. gol od kako je još 2009. godine iz rodnog Liona došao u Madrid. Francuz je tako ušao u "klub 300" u kojem su do preksinoć bila samo još trojica legendarnih igrača Reala. Naime, na vrhu večne liste strelaca "kraljevskog kluba" nalazi se Kristijano Ronaldo sa 450 golova, Raul je postigao 323, a Alfredo di Stefano 308, pa je više nego izvesno da će Benzema do kraja ove sezone prestići Di Stefana, možda i Raula. Francuzu je duel protiv Valensije bio 584. utakmica u dresu Reala.

Inače, u Realu su tek prebrinuli probleme sa sastavljanjem najkvalitetnijeg tima pošto je dosta igrača preležalo virus korona. Na listi obolelih od virusa nalazi se samo još reprezentativac Srbije Luka Jović koji će se uskoro pojaviti na treninzima, posle obaveznog karantina u kojem je već više od sedam dana.

Bonus video: Beograđani ostali zatečeni zbog fešte stranih navijača u glavnom gradu Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni