SVE POČELO OD DEDA MITRA: Iz porodice Lukić, bivšeg asa jugoslovenskih terena, na scenu stupaju četvorica novih asova

Vid BLAGOJEVIĆ

23. 12. 2021. u 09:50

OSAMDESETIH godina prošlog veka Mitar Lukić (64) bio je jedan od najboljih fudbalera tuzlanske Slobode.

СВЕ ПОЧЕЛО ОД ДЕДА МИТРА: Из породице Лукић, бившег асa југословенских терена, на сцену ступају четворица нових асова

FOTO: Vid Blagojević

Svojim igrama u Slobodi je zaslužio na širem spisku selektora Jugoslavije, ali spletom okolnosti nije odigrao nijedan minut za plave.

FOTO: Vid Blagojević

Lukić prodire pored Jankovića i Piksija Stojkovića na utakmici protiv Crvene zvezde

Mitar danas uživa u porodici sa četiri kćerke i jednim sinom koji su mu podarili 10 unučića!

U njegovoj porodici fudbal je najvažnija stvar, ne sporedna. Njegov sin Jovo Lukić (22) najbolji je strelac u Borcu iz Banjaluke. Unuk Nikola Đaković sa 17 godina već igra za prvi tim Modriče, koja je prvoligaš Republike Srpske. Mitar posebno dodaje na ovaj spisak i unuke Nenada (14) i Stefana (12) koji nastupaju za pionirske selekcije Modriče.

Mitar Lukić bio je na pravim slatkim mukama. U Kupu Srpske sastali su se Modriča i Borac iz Banjaluke. Borac je slavio sa 3:0, a dva gola svom nekadašnjem timu dao je Jovo Lukić.

- Srce mi je bilo puno kad sam Nikolu i Jovu video na terenu. Još bi mi bilo draže da su bili isti dresovi i zato sam jedno poluvreme navijao za Nikolu, a drugo za Jovu. Kod nas Lukića venama teče fudbalska krv - priča ponosno Mitar, koji je odigrao 184 utakmice u Prvoj ligi Jugoslavije i dao 33 gola kao vezni igrač. Nastupao je u dva navrata za tuzlansku Slobodu, turski Trazbonspor i šabačku Mačvu.

FOTO: Vid Blagojević

Utakmica sa Borcem bila je prilika da se fotografijom ovekoveče Lukići fudbalski majstori, deda Mitar, sin Jovo i unuk Nikola, ali i zagrljaj na terenu ujaka i sestrića.

- Bila mi je čast da nosim dres Modriče u toj utakmici, posebno moram da naglasim da sam sanjao da zaigram protiv ujaka. Imao sam želju da pobedimo, ali je Jovina ekipa bolja, još nam on dade dva gola. Voleo bih da dostignem dedinu slavu, pa i ujka Jove, ali on ima ispred sebe još mnogo toga da pokaže - priča Nikola i dodaje:

- Veoma često leti zaigramo na male goliće u dvorištu. Moram reći da deda još uvek pokazuju majstorske poteze. Tada shvatim sve ono što o njemu pričaju kao velikom fudbaleru.

Slušajući šta pričaju otac Mitar i sestrić Nikola, Jovo kaže:

- Drago mi je i ponosan sam što pripadam jednoj takvoj sportskoj porodici. Bila mi je čast da ponovo zaigram na stadionu gde sam učio prve fudbalske korake, a posebno mi je čast što sam igrao protiv sestrića koji je mlađi samo pet godina. Nadam se da ćemo jednog dana na teren istrčati u istom dresu - poželeo je Jovo.

Mitar Lukić je bio trener Modriče u njenim najboljim danima. Sa njom je ostvario prvu pobedu u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Tirani protiv Dinama, šampiona Albanije, u leto 2008. godine. Osim toga, Mitar je na najgori način na svojoj koži osetio rat, jer je morao da beži iz Gračanice, sa svog ognjišta 1992. godine i da svoje mesto pod suncem nađe u Modriči.

FOTO: Vid Blagojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije