OMIKRON OTKAZUJE KUP NACIJA? Englezi ne puštaju fudbalske zvezde u Kamerun, novih termina nema!

Novosti online

15. 12. 2021. u 13:18

AFRIČKI kup nacija mogao bi biti otkazan zbog problema koje pravi omikron soj kovida, ali ne u domaćinu KAN Kamerunu, nego u zemljama Evrope u čijim ligama igraju najbolji afrički fudbaleri.

ОМИКРОН ОТКАЗУЈЕ КУП НАЦИЈА? Енглези не пуштају фудбалске звезде у Камерун, нових термина нема!

FOTO: EPA

Takmičenje najboljih afričkih selekcija već jednom je odlagano za 18 meseci, a trebalo je da se konačno održi od 9. januara do 6. februara sledeće godine.

Kako javlja francuski RMC sport, Konfederacija afričkog fudbala sada razmišlja o novog odlaganju, a sve zbog omikron varijante virusa korona.

Taj soj, originalno potekao iz Južnoafričke republike, polako postaje dominantan u svetu, a time i u zemljama "Liga petice" u kojima igraju zvezde afričkog fudbala.

Klubovi Premijer lige već neko vreme razmatraju da zabrane igračima odlazak na KAN, jer zakoni u Velikoj Britaniji nalažu karantin po povratku na Ostrvo, što znači dodatno odsustvo igrača.

Najgore bi prošao Liverpul koji u svojim redovima ima tri nosioca igre iz Afrike - Mohameda Salaha, Sadio Manea i Nabi Kejtu.

Afrički šampionat završava se samo deset dana pre prve utakmice osmine finala Lige šampiona u kojoj Liverpul gostuje milanskom Interu.

Pošto je novi turnir zakazan već za januar 2023, par meseci nakon Mundijala u Kataru, a leto je godišnje doba kada se u Africi fudbal ne može igrati, velike su šanse da turnir u Kamerunu bude definitivno otkazan, na radost brojnih engleskih, italijanskih i francuskih klubova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere