SRBI SKUPLJI OD HRVATA! Stigao oštar odgovor iz komšiluka, pozivaju se na izjavu legendarnog Bosanca

Novosti online

23. 11. 2021. u 11:27

FUDBALERIMA Srbije je skočila cena posle direktnog plasmana na Mundijal 2022, a na listi najvrednijih reprezentacija su preskočili i Hrvate!

СРБИ СКУПЉИ ОД ХРВАТА! Стигао оштар одговор из комшилука, позивају се на изјаву легендарног Босанца

Tanjug/AP

Prema poslednjim podacima popularnog "Transfermarketa", koji se bavi cenama igrača i klubova, srpska reprezentacija ima vrednost od 342 miliona evra.

Prvo mesto zauzima Engleska, čija se vrednost igrača procenjuje na 1,23 milijarde evra. Potom slede Francuska, koja vredi 978,8 miliona evra, Brazil 870,5, Portugal 775 miliona, dok je Argentina peta sa 747,5 miliona. Ako gledamo samo ekipe iz Evrope, Srbija je u TOP 10, zauzima devetu poziciju.

Srpska selekcija je pretekla i neke jake selekcije, baš kao što su Hrvatska, Poljska, ali i polufinalistu Evropskog prvenstva Dansku, iza nas su i Kolumbija, Turska...

Što se tiče konkretne vrednosti igrača, cena Sergeja Milinkovića Savića se procenjuje na 70 miliona evra, a iza njega se nalaze Dušan Vlahović - 50 miliona evra, Luka Jović - 40 miliona, Nikola Milenković - 25 miliona, Filip Kostić - 20 miliona evra, dok Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić trenutno "vrede" 16 miliona evra.

Komšijama u Hrvatskoj se nije svidela ova informacija, jer su poslednjih nekoliko godina jedino u fudbalu dominantniji od Srbije, pa je "Večernji list" posvetio jedan tekst pisanju medija u našoj zemlji.

Tanjug/AP

 

Hrvatima se ne sviđa veličanje "orlova", pa pišu o rezultatima koje je Srbija postigla prethodnih godina na velikim takmičenjima.

- Vrednost ekipe prema Transfermarktu je jedno, a prikazano na terenu nešto sasvim drugo. Hrvatska je na SP osvojila srebro i bronzu, dok su Srbi od raspada Jugoslavije tek uspeli jednom da prođu grupu kada su bili zajedno sa Crnom Gorom - pišu Hrvati između ostalog, pa se pozivaju na izjavu Mehmeda Baždarevića, legendarnog fudbalera iz Bosne i Hercegovine.

- Dobri ste, ali mislim da je prerano pričati da ste bolji od Hrvatske. O tome i često govorimo, volimo preskakati stepenice. Prvenstvo u Kataru je lepa prilika da se pokažete i dokažete. Morate čvrsto ostati na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala vicešampion sveta. Nije se to dogodilo preko noći. Hrvati su posle raspada Jugoslavije prvi prihvatili i nastavili sa školom jugoslovenskog fudbala - rekao je Meša srpskim medijima, a preneli su Hrvati.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?