PETICA U PRAVI ČAS: Zvezda najavila Ludogorec na najbolji način

Z. Ćorović

23. 11. 2021. u 10:13

PETICA u Lučanima legla je kao naručena, u pravi čas (5:1).

ПЕТИЦА У ПРАВИ ЧАС: Звезда најавила Лудогорец на најбољи начин

FOTO: M. Vukadinović

Gubila je Crvena zvezda protiv Mladosti, ali se onda prenula i žestoko uzvratila rafalom, koji je podsetio na njena redovna šampionska izdanja, koja se često prikazuju u prethodne četiri godine.

Ova ubedljiva pobeda trebalo bi da bude i potvrda da su crveno-beli spremni za predstojeće bitne jesenje bitke, od kojih je prva već u četvrtak sa Ludogorecom na "Marakani" u pretposlednjem kolu Lige Evrope. Tim Dejana Stankovića je očitao lekciju bugarskom prvaku na njegovom stadionu (1:0) i ukoliko duplira trijumf, matematički bi obezbedio evropsko proleće, pa bi se prvo mesto u grupi F jurilo u Portugaliji protiv Brage 9. decembra.

Brojne su kombinacije u preostalim borbama za neku od prve tri pozicije koje vode dalje. Sigurno je da dve pobede garantuju Zvezdi lidersku poziciju i privilegiju da preskoči prvu nokaut rundu i odmah uskoči među šesnaest najboljih u LE. Isto tako, remi u četvrtak teoretski donosi bar treće mesto i utešno mesto u Ligi konferencija, a kalkulacije će zavisiti i od ishoda drugog meča u četvrtak, između Midtjilanda i Brage.

Stankovića sigurno najviše raduje što mu je ekipa prodisala u ofanzivi, pre svega što je Aleksandar Katai raspoložen i spreman da povuče tim. Magiko je u Lučanima postigao het-trik, treći u Zvezdinom dresu.

Na 20 mečeva ove sezone upisao se 15 puta u strelce i kada je on u formi, sve bude lakše i lepše. Uostalom, Mister je pre nedelju dana rekao da je dobro zategao ekipu pojačanim treninzima u mini-pripremama za vreme reprezentativne pauze, što je moglo da se vidi u poslednjoj petici.

Problemi ni pred Ludogorec nisu mimoišli njegovu ekipu, najveći je što vezista Sanogo ima problema sa povredom zadnje lože. Mladi Njegoš Petrović odlično ga je zamenio u dva poslednja meča i sve više se nameće da dobije značajniju minutažu.

Zbog crvenih kartona u četvrtak sigurno neće biti Degeneka i Gobeljića, na njihovim pozicijama najverovatnije će se naći Eraković i Gajić. Takve i slične rokade bile su česte i Zvezdina defanziva ne bi trebalo da trpi zbog njih.

OMLADINCI NAPADAJU EMPOLI

MLADI fudbaleri Crvene zvezde danas (19.00) gostuju italijanskom Empoliju u revanš utakmici omladinske Lige šampiona. U prvom meču u Beogradu nije bilo pobednika (1:1).

- Kao i uvek igraćemo napadački fudbal, ići ćemo na pobedu i prolaz, jer u to čvrsto verujemo - rekao je kapiten Stefan Leković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!