"UZ ZVEZDU I PARTIZAN SAM ZAVOLEO SRBIJU": Ispovest Francuza koji je pao u delirijum zbog Mitrovića (VIDEO)

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

18. 11. 2021. u 10:00

MITROOOVIIIĆ! Da, da, daaa! Aleksandar Mitrović je odveo Srbiju u Katar! Srbija Piksija Stojkovića ide na Svetsko prvenstvo! Kakav gooool!

УЗ ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН САМ ЗАВОЛЕО СРБИЈУ: Исповест Француза који је пао у делиријум због Митровића (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Tako je, egzaltiran, u velikom uzbuđenju, punim glasom, dočarao poslednje trenutke kvalifikacionog meča između Portugalije i Srbije (1:2) na stadionu "La luž" u Lisabonu poznati francuski komentator Deni Balbir, prenoseći susret za televiziju W9, filijalu kanala M6.

Snimak ovog živahnog izveštavanja u stilu brazilskih reportera dospeo je na društvene mreže tako što ga je sa pratiocima podelio direktor Uprave za saradnju sa dijasporom, Francuz i Srbin Arno Gujon. Od tada video-zapis je postao hit na internetu.

Znate li da ste, na neki način, postali zvezda u Srbiji?

- Iskreno, iznenadili ste me! Naravno, i obradovali. Drago mi je što se gledaocima dopao moj način izveštavanja. Ali, zvezda nisam ja, nego Mitrović. Nisam ja postigao pobedonosni gol - ističe Balbir u razgovoru za "Novosti".

Delovali ste gotovo kao navijač, iako ste, naravno, prenosili objektivno?

- Ponela me je atmosfera. A i Srbija je potpuno zasluženo pobedila. Uvek tako prenosim uzbudljive situacije u mečevima. To je moj stil. Upamćeni su, na primer, golovi koje sam prenosio, dok sam još bio na Kanalu plus, Paulete 2004. Bartezu protiv Marselja, ili Luča Gonzalesa kada je Marselj osvojio titulu 2010. protiv Rena.

BEZ DENIJA U KATARU

PRENOSE Denija Balbira, nažalost, nećemo slušati sledeće godine iz Katara.

- Komentarisaću mečeve baraža. Još ne znam koje. Tu su Portugalija, Italija. Takođe, prenosim i mečeve afričkih reprezentacija. Iz Katara, međutim, neću izveštavati, jer pravo na prenose ima Prvi program francuske televizije. Ali, gledaću mečeve s mnogo pažnje i zadovoljstva.

Protiv Portugalije je bilo naročito uzbudljivo, jer je odluka pala u poslednjim trenucima, a to se videlo i po vašem izveštavanju...

- Dragan Stojković je doneo veoma dobru taktičku odluku da uvede Mitrovića u drugom poluvremenu, povlačeći istovremeno Vlahovića iza njega. To je pomerilo odbranu Portugalije, koja je bila pomalo spora i kolebljiva. Za pobedu, po mom mišljenju, zato najveće zasluge nosi trener. Portugalci su igrali suzdržano, a Srbi s karakterom i željom da idu napred i postignu gol. Osećali su da protivnik gubi samopouzdanje. Zato mislim da je pobeda potpuno zaslužena.

Kako ste videli meč u celini?

- Portugalski trener je pogrešio u sastavu tima, jer se Mutinjo u sredini terena nije video. Fizički nije mogao da odgovori. Srpski vezni red je bio daleko nadmoćniji. Palinja je bio bolji u drugom poluvremenu. Premeštanje Danila na centralno mesto u odbrani je, takođe, bilo greška. To se videlo i kod gola Mitrovića. Sve u svemu, mnogo grešaka kod Portugalaca i puno dobre igre kod Srbije!

Videlo se i u prenosu da dobro poznajete srpski fudbal?

- Oduvek sam voleo karakter fudbala kod vas. Rođen sam 1959. i rastao sam uz utakmice Crvene zvezde i Partizana. Posle rata i raspada bivše Jugoslavije, sportisti su u vašem regionu, svojom prirodom, ali i zbog svega što su propatili i proživeli, pokazali želju da daju sve od sebe i uspeju na sportskim poljima. Komentarisao sam i prvi meč između Srbije i Portugalije u Beogradu. Gubili ste sa 2:0 i uspeli da izjednačite. To pokazuje svu vrednost srpskog fudbala.

Kako ste se tada proveli u Beogradu?

- Lepo! Fudbal mi je strast. I kada komentarišem u zemljama kao što je Srbija, obožavam atmosferu, jer su navijači, takođe, veoma emotivni. Uz svoj tim su sve vreme i to je ono što volim. Doputovao sam dan ranije, kao što je to običaj, pa sam imao i priliku da malo obiđem Beograd. Znatiželjan sam po prirodi. Volim da otkrivam gradove i zemlje koje manje poznajem. Prošetao sam se i boravak u Beogradu mi se zaista dopao.

BONUS VIDEO: Orlovi slave u svlačionici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba