ĆAVI ZAVODI RED U BARSELONI: Deset pravila koja će svi morati da poštuju - počinje nova era Barse!

Novosti online

09. 11. 2021. u 17:26

Ćavi Ernandez je odmah po dolasku u Barselonu lupio šakom o sto i igračima pokazao da je vreme kada su mogli da rade šta hoće prošlost.

ЋАВИ ЗАВОДИ РЕД У БАРСЕЛОНИ: Десет правила која ће сви морати да поштују - почиње нова ера Барсе!

FOTO: AP/Tanjug

Ćavi je u klub vratio pravila koja su bila na snazi kada je on igrao u Barseloni i kada je katalonski klub smatran za strah i trepet širom Evrope. 

- Kada smo imali pravila i disciplinu, stvari su išle dobro, a sada kada nemamo ni jedno, ni drugo, stvari su krenule u lošem smeru, rekao je prilikom predstavljanja. 

Kako prenosi "AS" Ćavi je uveo 10 pravila koja će svaki član tima morati da poštuje. 

1. Igrači su obavezni da u trening centar dođu sat i po pre početka treninga. 

Trening u Blaugrani počinje od 11 časova, a svi igrači u obavezi su da dođu 90 minuta pred početak. Takav pristup obezbeđuje dovoljno vremena za pripremu treninga, doručak i ostale aktivnosti koje prethode početku treninga. 

2. Stručni štab u trening centru mora biti dva sata pred početak treninga. 

Legendarni vezista vodiće se ličnim primerom, te on i svi ostali članovi njegovog tima biti u obavezi da na radno mesto dođu dva sata pred početak treninga. Sve sa ciljem da igrači imaju dostupno sve na vreme pred početak treninga. 

3. Ishrana samo u klupskom restoranu. 

Igrači će se hraniti po usaglašenom jelovniku obezbeđenog od strane klupskih kuvara i nutricionista kako bi bila dodatno smanjena mogućnost povrede fudbalera. 

4. Uvode se novčane kazne

Sankcionisaće se kašnjenja, kao i propusti koje budu napravili igrači, kako na utakmicama, tako i na treninzima. 

5. Rastuće kazne

Kazne će rasti zavisno od broja napravljenih prekršaja. Na primer, prvo kašnjenje na trening kažnjavaće se sa 100 evra, drugo 200... 

6. Nema  kasnih izlazaka 48 sati pre meča

Kada se ekipa nalazi na 48 sati od utakmice, svim igračima biće zabranjeno da ostaju budni posle ponoći. Smatra se da igrač mora biti svestan meča i apsolutno koncentrisan i motivisan da na nju dođe u najboljem mogućem redu.

7. Meritokratija

Jedno od Ćavijevih pravila biće meritokratija, poznata kao vođstvo zasnovano na zaslugama, talentu, veštini, inteligenciji... U smislu Barsine svlačionice ona će predstavljati jedini put do uspeha, što znači da će samo oni koji najbolje treniraju i izvršavaju svoje obaveze biti u konkurenciji za startnih 11 ili čak van konkurencije za tim. 

8. Stroga kontrola vansportskih aktivnosti

Fudbaleri mogu imati i druge aktivnosti koje nisu isključivo vezane za fudbal, ali ako na kraju utiču na njihov učinak u klubu, moraće da budu pod nadzorom kluba. To se odnosi na duga i višesatna putovanja, koja neće moći da budu ostvarena bez izričitog odobrenja trenera. Tokom sezone ne mogu se obavljati privatna putovanja od nekoliko sati leta avionom.

9. Zabranjene rizične aktivnosti

Igrači više neće moći da budu viđeni kako surfuju ili voze električni bicikl. Ovakva vrsta prakse biće sankcionisana i vodiće se kao ozbiljan prekršaj. Ako se to dogodi, igrač će imati posla sa pravnom službom, jer će se to smatrati jasnim kršenjem ugovora.

10. Dobar lični primer

Igrači su osnovni deo kluba i oni prvi moraju da daju lični primer. Mora se pokazati empatija prema navijačima i zabranjeni su osuđujući stavovi. Tokom boravka u klubu igrači se moraju pridržavati kodeksa ponašanja i podržavati Barselonu u svakom trenutku.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a