ZASTOJ POSLE 48 UTAKMICA: Prvi put od 2019. godine Partizan nije dao gol na svom terenu

M. BLAŽIĆ

08. 11. 2021. u 22:02

STAO je "valjak" kad je izgledalo da je to skoro pa nemoguće. Ne samo da crno-beli nisu osvojili tri "upisana" boda protiv Proletera na svom stadionu u nedelju uveče već je Stanojevićev tim prvi put u dosadašnjem toku Superlige "pucao ćorcima" i utakmicu završio bez postignutog gola.

ЗАСТОЈ ПОСЛЕ 48 УТАКМИЦА: Први пут од 2019. године Партизан није дао гол на свом терену

FOTO: M. Vukadinović

Uspeh novosadskog kluba dodatno dobija na težini kada se uzmu u obzir dosadašnji međusobni dueli dva tima. Partizan i Proleter su u okviru Superlige odmerili snage osam puta u četiri prethodne sezone, svaki put su slavili crno-beli uz gol-razliku 21:2. U nedelju uveče je Partizan uputio čak 18 šuteva ka golu Petrića, imao i najbolju priliku u fudbalu (penal), ali je mreža gostiju ostala začarana.

RIKARDO ČETIRI OD DEVET

REAKCIA Rikardo Gomeš nakon promašenog penala/ FOTO: M. Vukadinović

IZLASKOM Bibarsa Natha iz igre na poluvremenu bilo je jasno da će se odgovornosti ukoliko dođe do penala prihvatiti Rikardo Gomeš.

Interesantno je da je internacionalac sa Zelenortskih Ostrva u prethodnom i ovom mandatu u Partizanu u osam navrata izvodio najstrože kazne i bio je precizan samo četiri puta. Golman Proletera Nikola Petrić je evidentno dobro proučio Rikardove "navike", bacio se u levu stranu i bez većih problema skrenuo loptu u korner.

O kakvom se iznenađenju radi dovoljno govori podatak kada se Partizanu prethodno "omaklo" da na svom stadionu u Superligi ne zatrese mrežu protivnika. Poslednji put smo bili svedoci takvog epiloga još 6. marta 2019, kada je niški Radnički odneo iz Humske sva tri boda - 0:1. Od tada pa do nedelje uveče Partizan je znao da kiksne, izgubi i sva tri boda protiv Napretka decembra iste godine (2:3), ali je na svakoj od 48 utakmica uspevao da postigne barem jedan gol.

Od povratka Aleksandra Stanojevića na klupu Partizana u septembru prošle godine, "valjak" je u golgeterskom smislu završio utakmicu sa početnim saldom još u pet navrata pored nedeljne nule sa Proleterom. Tri puta se to dogodilo u Superligi (Radnički 1:0, Crvena zvezda 1:0, Mladost Lučani 1:0), jednom u Kupu Srbije (Crvena zvezda 0:0) i jednom u Evropi (Gent 0:1).

Partizanu je do odlaska na zimsku pauzu ostalo još pet superligaških utakmica, od čega tri na domaćem terenu. Po završetku reprezentativnih obaveza 20. novembra u Humsku stiže Vojvodina, a sedam dana kasnije sledi gostovanje Voždovcu. Zatim u crno-belo fudbalsko zdanje stiže Novi Pazar (5. decembar), pa sledi gostovanje Metalcu (11. decembar) i poslednje kolo u 2021. protiv Kolubare u Humskoj 15. decembra.

Šef struke Aleksandar Stanojević je igračima dao voljno do petka, kada se bez reprezentativaca nastavlja rad na ispravljanju grešaka iz poslednjih nekoliko utakmica, koje su nedvosmisleno pokazale da je "valjak" daleko od strašne mašine koja je na početku sezone mlela sve pred sobom.

BONUS VIDEO: Rikardo nije iskoristio penal - ostaje 0:0 u Humskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije