LUKA JOVIĆ UZDRMAN KAO NIKADA PRE: Trener Reala uhvaćen u velikoj laži o Srbinu?!

D. N.

01. 11. 2021. u 22:01

LUKA Jović ne može da dođe sebi od onoga što mu se dešava u Realu.

ЛУКА ЈОВИЋ УЗДРМАН КАО НИКАДА ПРЕ: Тренер Реала ухваћен у великој лажи о Србину?!

Foto: M. Vukadinović, AP, Tviter printskrin

Tako bar može da se zaključi posle pisanja uglednog "Asa" koji tvrdi da trener Reala Karlo Anćeloti laže kada priča o stanju srpskog golgetera.


Pomenuti španski medij, pod naslovom "Postoji problem sa Jovićem", donosi veliki tekst, a u njemu se navodi sledeće:

"Jovićeva situacija na gostovanju Elčeu sadrži više toga nego što se na prvi pogled mislilo da je slučaj. Bilo je pravo iznenađenje kada je obelodanjena startna postava Reala za tu utakmicu, jer je Marijano (a ne Jović) odabran za napadača, i to uz podršku Rodriga i Vinišijusa. Kada se, krajem sedmice, saznalo da će trener Karlo Anćeloti dati slobodan dan Karimu Benzemi kako bi Francuz napunio baterije, logika je nalagala mišljenje da će upravo Jović dobiti šansu. Ali, to nije moglo biti dalje od istine: on je ostavljen na klupi, a na kraju nije odigrao ni minut.

Foto: AP

Luka Jović


Verzija koju je klub saopštio o ovoj iznenađujućoj odluci bazirana je na fizičkoj spremi: Srbin, prema madridskom Realu, nije bio 100 odsto spreman i Anćeloti nije želeo ništa da rizikuje. Želeo je da u napadu ima isključivo potpuno spremnog špica.

I sam trener je tako nešto potom rekao:

'Jović ima problem sa kolenom još od poslednje utakmice koju je igrao (3. oktobra u Barseloni, protiv Espanjola). Još uvek nije trenirao kako treba i ne oseća se najbolje. Zato nije igrao ovoga puta. Ima taj problem, još uvek se nije u potpunosti oporavio, pa je šansu dobio Marijano'.


Pod lupom


Sve je to bilo lepo... dok osoba upoznata sa Jovićevom situacijom nije otkrila da ne postoji fizički razlog za njegovo odsustvo iz postave na meču sa Elčeom, samo trenerska odluka Anćelotija koji je, prosto, hteo Marijana u startnih 11. Balkanac, inače, ima tešku sezonu, jer je prošao kroz pomenute probleme s kolenom (a o njima Real nije zvanično obavestio javnost; zapravo, poslednji medicinski izveštaj klub je objavio još u avgustu, kada se povredio Sebaljos), a pred put u Kijev Srbin je zadobio jak udarac u skočni zglob, zbog čega nije igrao protiv Šahtjora i Barselone. Protiv Osasune i Elčea jeste bio u protokolu, ali nije igrao ni minut. Već je mesec dana prošlo od njegovog poslednjeg takmičarskog nastupa", piše As.

Foto: Tanjug

Luka Jović


Sumirajući potom istorijat boravka Luke Jovića u Realu, od dolaska iz Ajntrahta za 60 miliona evra u leto 2019, i to posle sezone u kojoj je dao 27 golova za klub iz Frankfurta, pomenuti španski list je ovaj tekst zaključio sledećim rečima:

"Marijano prestigao Jovića


Najgora stvar koja se po Jovića desila je da je meč s Elčeom napustio veoma uzdrman onime što se desilo, i to iz dva razloga. Najpre zbog upoznavanja s činjenicom kako klub funkcioniše 'iza zavese', usled te 'podzemne borbe' u vidu kontradiktornih verzija njegovog odsustva, ali i zbog toga ko je sada u Anćelotijevim očima alternativa za Benzemu. Jer, trener je bio pun pohvalnih reči za Marijana Dijaza, čime je evidentno smanjio buduće Jovićeve šanse da igra:


- Svideo mi se Marijanov nastup, igrao je vrlo dobro, posvećeno, imao fantastičnu asistenciju, tri ili četiri puta bio izuzetno opasan pred golom rivala... Stvarno je odigrao veoma dobro. I, znate, verujem da fudbaler treba da bude baš kao on, da ima takav stav na terenu, bilo da redovno igra ili ne. Ako ne nastupa često, onda iskoristi svoj trenutak. Sada je Marijano to dobro uradio. Nadam se da će nastaviti tako, ali uloge se neće menjati, to je sasvim jasno: imamo Benzemu, a tek onda su tu napadači poput Jovića ili Marijana koji mogu da zauzmu to mesto ako Karim nije tu, rekao je Karlo Anćeloti.

Tanjug/AP

Marijano Dijaz


Za to vreme, Jović je na klupi, a njemu bliska osoba otkriva da se, kao što smo pisali, trener ne drži istine kada se radi o situaciji sa Srbinom. Prosto, očigledno su u pitanju dva potpuno različita pogleda na postojeće zamene (jedan kako se to radi s Marijanom, a drugi - kako s Jovićem). Jedina dobra stvar za srpskog napadača je što Marijano neće uskoro videti novu šansu, recimo protiv Šahtjora ili Rajo Valjekana, a ako Luka Jović dobije priliku - moraće da počne da je koristi i time situaciju okrene u svoju korist", zaključuje "As". 

Podsetimo, prošle sedmice španski mediji su tvrdili da Luka Jović može da nastavi karijeru u engleskom gigantu, a imajući u vidu "Asove" informacije iz Madrida o Anćelotijevim rečima "koje se razlikuju od istine" - taj veliki transfer uopšte ne deluje nemoguće.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024