STANOJEVIĆ PRED METALAC: "Kod nas nema minulog rada - baš svi moraju da se dokazuju"

Novosti online

27. 10. 2021. u 16:53

FUDBALERI Partizana sutra od 17 sati igraju odloženu utakmicu 5. kola Superlige Srbije protiv Metalca. Očekivanja od ovog meča izneo je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД МЕТАЛАЦ: Код нас нема минулог рада - баш сви морају да се доказују

FOTO: M. Vukadinović

Strateg lidera prvenstva ističe da nije lako pobeđivati u kontinuitetu i nada se što većoj podršci sa tribina.

- Kao i svaka utakmica, duel sa Metalcem je veoma bitan. Očekujem zahtevan meč, pokazalo se to iz prethodnih međusobnih duela i ulazimo sa velikim oprezom. Rival je mlada ekipa, brza, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, svaki segment je bitan, u igri i na tribinama, i zato se nadam podršci navijača - rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojević: Metalac izlazi visoko i napada, takav im je stil

Trener Partizana smatra da će izabranici Žarka Lazetića izaći motivisani na teren.

- Prirodno je da svaka ekipa protiv Partziana i Crvene zvezde zapne iz petnih žila. Takva su ekipa da uvek imaju period u kojem mogu da susret reše u svoju korist. Bilo je tako i u prethodnim duelima, ali nisu uspeli te momente da iskoriste. Znamo i kako su igrali protiv nas, izlaze visoko, napadaju. To je njihov stil od kojeg ne odustaju. Tako su igrali i protiv Zvezde. Primetio sam da Cvetković i Stuparević nisu igrali protiv Spartaka, ne znam da li je to deo taktike, ali tako je bilo i pred crveno-bele. Sigurno rival gleda da sa što jačim sastavom izađe na megdan. Borbeni su, igraće otvoreno, ali pred nama je da ostvarimo dobar rezultat. Nije lako, u Partizanu se uvek očekuju pobede.

Olakšavajuća okolnost za crno-bele je ta da narednih mesec i po dana neće izaći iz Beograda kada je reč o domaćim utakmicama. Posle Metalca, Partizan će dočekati Čukarički, Proleter i Vojvodinu.

- Znači što igramo u Beogradu zbog putovanja, ali i terena. Teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni. Da izbegnemo makar loše podloge usled lošeg vremena. Srećan sam jer se borimo, u trci smo na domaćoj sceni i u Evropi. Na našem terenu je odigran veliki broj utakmica u kratkom periodu i teren je bio težak za igru, veoma mekan. Igrala je u tom periodu i reprezentacija, ali generalno smo zadovoljni našim terenom i želimo da igramo na njemu.

Stanojević je govorio i o kadrovskoj situaciji u ekipi.

- Ima rovitih igrača. Juče je grupa fudbalera koji su igrali za vikend imala oporavak. Nismo sigurni oko Markovića, Holendera i Rikarda. Imamo konkurenciju na krilu, ali kada Marković i Holender nisu zdravi onda je smanjena konkurencija, čekamo poslednji trening pred utakmicu posle kojeg ćemo se opredeliti za startere. Jović se vratio u trenažni proces i na njemu je sada da se nametne. Svi igrači moraju da se dokazuju, nema minulog rada.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana ima kvalitetne čuvare mreže i to je pozicija o kojoj ne mora da brine.

- Braniće Popović. Ne volim da otkrivam postavu, ali toliko mogu da kažem. Stevanović je čuvao mrežu na nekim veoma teškim gostovanjima, a sada će priliku ponovo dobiti Popović. On ima prednost iz više razloga, ali i Stevanović odlično koristi ukazane šanse.

Dotakao se i Danila Pantića, kao i mladih snaga Nikole Štulića i Marka Milovanovića.

- Danilo hvata zalet, trenira dobro, igra. Žao mi je što je imao period u kojem je ispao iz ritma, ali dobro radi i trenira. Kad su u pitanju Štulić i Milovanović, sigurno će biti u konkurenciji, ali je malo osetljivo pitanje Milovanovića i Sameda Baždara. Imaćemo sutra sastanak sa ljudima iz škole i na osnovu njihovog izveštaja kako rade ćemo reagovati. Svako od njih se dokazuje i trudi da se nametne - zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO: Detalj izvan stadiona Partizana

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije