UZ STADION I HOTEL: Piroćanci obezbedili novac za kupovinu hotela i umetničkih dela

Vitomir Ćirić

27. 10. 2021. u 14:55

REBALANSOM budžeta koji su danas razmatrali gradski većnici, prihvaćen je predklog da grad učestvuje na licitaciji koja će biti organizovana za prodaju hotela „Stadion“, ispod zapadne tribine stadiona čiji je grad vlasnik, kao i umetničkih dela koja se nalaza u krugu nekadašnjeg modnog giganta „Prvi maj“.

УЗ СТАДИОН И ХОТЕЛ: Пироћанци обезбедили новац за куповину хотела и уметничких дела

foto: V. Ćirić

Pomenutim rebalansom, budžet je uvećan za 146 miliona dinara i prihvaćeni su svi zahtevi korisnika gradske kase.

- Grad je već vlasnik stadiona i okolnih pokmoćnih terena, zatim zatvorenog bazena, otvorenog čija je izgradnja u toku , pa smo odlučili da učešćem na licitaciji za kupovinu hotela zaokružimo ovu celinu. Obezbedili smo 10 miliona kao učesnici licitacije i verujem da ćemo postati vlasnik hotela. Naravno imamo novac i za isplatu, ukoliko ga kupimo. Verujemo i da će grad postati vlasnik svih umetničkih dela koja se nalaze u krugu nekadašnjeg tekstilnog giganta „Prvi maj“ - kaže Miloš Colić, zamenik gradonačelnika.

Reč je o preko 200 raznih skulptura, vitraža, slika, fontana i sličnih ostvarenja, od kojih se neka nalaze u centru grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)