"JA SAM FUDBALER I HOMOSEKSUALAC": Emotivna ispovest defanzivca Junajteda - "Sve što želim je da me tretiraju kao ostale" (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2021. u 14:07

FUDBALER australijskog Adelejd Junajteda Džoš Kavaljo obelodanio je preko društvenih mreža da je homoseksualac.

ЈА САМ ФУДБАЛЕР И ХОМОСЕКСУАЛАЦ: Емотивна исповест дефанзивца Јунајтеда - Све што желим је да ме третирају као остале (ВИДЕО)

foto: tviter printskrin/adelaideunited

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Kavaljo je o svojoj seksualnosti progovorio za zvanični Tviter nalog kluba, a 21-godišnji levi bek, koji igra u prvoj ligi Australije, izjavio da je od 15. godine vodio dvostruki život i da je skrivao ko je zapravo.

- Veoma sam srećan što sam javno progovorio o tome ko sam zapravo i osećam veliko olakšanje - rekao je Kavaljo, koji se tokom obraćanja i rasplakao.

- Biti gej i igrati fudbal nekada su bila dva sveta koja se nisu ukrštala, a ja sam mislio da će tako zauvek ostati - dodao je Kavaljo.

Kavaljo je svestan da postoji veliki broj igrača koji su homoseksualci, a koji su odlučili da žive u tišini.

Prvi poznatiji fudbaler koji je "izašao iz ormara" bio je nekadašnji igrač Noriča i Notingem foresta Džastin Fašanu, brat mnogo poznatijeg Džona koji je 1988. osvojio FA Kup sa legendarnom "ludom družinom" iz Vimbldona. Džastin je pod pritiskom javnosti zbog navodnog slučaja silovanja u SAD izvršio samoubistvo, a Džon je kasnije tvrdio da njegov brat i nije bio gej nego je samo tražio pažnju.

- Sećam se da sam čitao kako je Džastin devedestih godina bio prvi profesionalni fudbaler koji je otkrio da je gej i znam da je počinio samoubistvo osam godina kasnije. To me je navelo na razmišljanje - rekao je Kavaljo.

Najpoznatiji fudbaler koji se javno deklarisao kao gej je nekadašnji nemački reprezentativac Tomas Hiclšperger (52 utakmice za nacionalni tim), ali je on to učinio godinu dana po završetku karijere.

BONUS VIDEO - Đokovići u porodičnoj šetnji biciklom na Savskom keju

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!