AJAKS IGRA ATOMSKI FUDBAL: "Kopljanici" blistaju kao 2019. godine

Đ. S.

20. 10. 2021. u 18:41

ATOMSKI fudbal, mnoštvo stvorenih šansi, golova, tečna igra... Sve podseća na 2019. kada je Ajaks bio najveća senzacija Lige šampiona, mamio uzdahe navijače, stigao na prag finala.

АЈАКС ИГРА АТОМСКИ ФУДБАЛ: Копљаници блистају као 2019. године

FOTO: AP

U ovom ciklusu, posle tri kola, "kopljanici" su na maksimalnom učinku, sa gol-razlikom 11:1, a fudbalski svet je sa oduševljenjem komentarisao trijumf (4:0) nad favorizovanom Borusijom Dortmund na "Amsterdam areni".

Orkestar Erika Ten Haga ponovo deluje naštimovano, a još kada diriguje srpski velemajstor Dušan Tadić, onda je još ubitačniji. Bez obzira na to što kapiten "orlova" nije imao konkretan statistički učinak, bio je vođa na terenu mladim lavovima Ajaksa.

- Ovo je verovatno jedna od najlepših noći na ovom stadionu. Dortmund, koji je sjajan tim, je oduvan. Podilazili su me žmarci tokom svih 90 minuta - konstatovao je Rafael van der Vart, proslavljeni holandski reprezentativac.

Prezadovoljni su bili i u redovima amsterdamskog velikana, i zbog činjenice da su izrešetali mrežu nemačkog sastava.

- Naravno da sam ponosan na svoj tim - rekao je trener Ten Hag. - Igrali smo neverovatan fudbal. Kada se sastanu dva tima sa ovakvim fudbalskim filozofijama, neminovno je to postane "otvorena pucnjava" u kojoj smo mi slavili.

BONUS VIDEO: Himna reprezentacije Srbije

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!