SASTAVI: Piksi baš iznenadio s rešenjima za Srbija - Azerbejdžan

Novosti online

12. 10. 2021. u 19:21

PIKSI je rešio da malo "promeša karte" za meč Srbija - Azerbejdžan.

САСТАВИ: Пикси баш изненадио с решењима за Србија - Азербејџан

Ilustracija

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Azerbejdžana meč kvalifikacija za Mondijal, prenos tog duela možete uživo da pratite iz minuta u minuta na sajtu "Novosti", a sada su postali poznati i sastavi.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi rešio je da startnu postavu Srbije čine:

Rajković - Veljković, S. Mitrović, Nastasić - Grujić, Lukić - Lazović, Milinković Savić, Kostić - Jović, Vlahović

U odnosu na meč s Luksemburgom, nema Strahinje Pavlovića (menja ga Stefan Mitrović), nema u veznom redu ni Gudelja, Đuričića i Tadića, kao ni Aleksandra Mitrovića, a šansu od prvog minuta su dobili Grujić, Lukić, Lazović i Luka Jović.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Luka Jović

Na klupi su ostali golmani Dmitrović i Svilar, te Račić, Mladenović, Maksimović, Radonjić, Gudelj, A. Mitrović, Tadić, A. Živković, Spajić i Ristić. 

Sa druge strane, naspram 3-5-2 formacije "orlova", Azerbejdžan igra u sistemu 3-4-3 i startnu postavu mu čine Magomedaljev - Medvedev, Hahverdi, Krivocjuk - A. Husejnov, Garajev, Mahmudov, Salahli - A. Abudajev, Dadašov, Ozobić

Na tabeli grupe A vodi Srbija sa 14 bodova i utakmicom više od prvih pratilaca, druga je Portugalija sa 13, a Luksemburg je treći sa šest. Iza njega su Republika Irska sa pet bodova, te Azerbejdžan sa jednim. Večeras, uz meč Srbija - Azerbejdžan, u istom terminu igraju i Portugal - Luksemburg.

Na Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin Katar 2022. godine, direktno ide pobednik svake evropske kvalifikacione grupe, dok će deset drugoplasiranih timova, uz dva iz Lige nacija, igrati baraž. On će se odvijati kroz "tri staze", u kojoj će po četiri učesnika, uz polufinale i finale, odlučivati ko će na Mundijal.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024