MIHA STRAŠNI Siniša Mihajlović zgromio Lacio, Italija oduševljena

Novosti online

03. 10. 2021. u 14:27

SINIŠA Mihajlović je sa Bolonjom ostvario najimpresivniju pobedu u novoj sezoni italijanskog prvenstva - Lacio je nokautiran sa 3:0 (2:0).

МИХА СТРАШНИ Синиша Михајловић згромио Лацио, Италија одушевљена

FOTO: EPA

Da će ovo biti rapsodija Mihine ekipe, bilo je jasno vrlo rano.

Musa Barou je u 14. minutu na mestralan način savladao Pepa Reinu, pogodivši sa 20-ak metara, iskosa s leve strane, dalji gornji ugao gola gostiju:

Samo tri minuta kasnije bilo je već 2:0, a 22-godišnjak iz Gambije, Barou, tada je bio asistent. Izveo je korner sa leve strane, prebacio kompletnu obranu rivala, a kod dalje stative Tete je glavom udvostručio prednost.

Na tome se tim srpskog trenera nije zaustavio. Em je potpuno kontrolisao igru izabranika Mauricija Sarija, em je u 68. minutu junak ovog meča, Musa Barou, ostvario drugu asistenciju.

Tada je na levoj strani uočio 19-godišnjeg Arona Hikija iz Škotske, ovaj se dobrom kretnjom oslobodio čuvara, pa poslao loptu u bliži ugao gola Lacija. Loša intervencija veterana koji je čuvao mrežu omogućila je da prednost Bolonje naraste na 3:0, što je samo dodatno oduševilo navijače "nebesko-plavih.

- Mihajlović drži lekciju iz fudbala, pisao je jedan od italijanskih ljubitelja ovog sporta na Tviteru, dok je utakmica još traja.a

-  Nisam mislio da će ikada doći ovaj dan kada ću reći "Mihajlović nije dozvolio Sariju da shvati šta se dešava na terenu", a sada se baš zbog toga ježim, istakao je drugi.

Sam Siniša Mihajlović, i pored fantastične igre i rezultata, nije bio baš najzadovoljniji.

Ovom pobedom, trećom u sedam ovosezonskih prvenstvenih mečeva, ekipa srpskog stručnjaka se, makar privremeno, probila na deveto mesto tabele Serije A sa 11 bodova, a toliko ima i sedmoplasirani Lacio, za koji je Sergej Milinković Savić igrao prvih 58 minuta. Od 76. Lacio je ostao sa desetoricom na terenu usled isključenja Aćerbija, ali je već pre toga bilo jasno kome će pripasti trijumf.

Aćerbi je, inače, dobio dva brza žuta kartona zbog istog prekršaja, usled kog je ušao u raspravu sa sudijom Masom, koji mu nije oprostio takvo ponašanje. 

Ono je potom postalo još gore, jer je igrač Rimljana pokazao arbitru srednji prst kada ga je ovaj isključio.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024