TRENER LUDOGORECA: Želim bolji pristup nego u prethodne dve nedelje, Zvezda ima sjajan tim

Novosti online

29. 09. 2021. u 16:27

TRENER Ludogoreca, Valdas Dambrauskas, govorio je o predstojećem duelu drugog kola Lige Evrope sa Crvenom zvezdom.

ТРЕНЕР ЛУДОГОРЕЦА: Желим бољи приступ него у претходне две недеље, Звезда има сјајан тим

Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Informacije da će crveno-beli biti bez četvorice veoma bitnih igrača stigla je i do litvanskog stručnjaka.

- Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Aposlutno ih svi imaju. Za mene to nije problem već prepreka koju treba savladati. Profesionalci moraju da se naviknu na takve stvari. Zvezda ima sjajan tim. Ne znam da ali je ovo bolje ili lošije po nas. Motivacija za oba tima će biti to što imaju probleme sa izostancima - rekao je Dambrauskas.

Ovaj 44-godišnjak od svojih igrača očekuje da odigraju na mnogo višem nivou nego što je bio slučaj u nekim prethodnim mečevima.

- Najbitniji je pristup, a znam da će on kod nas biti pravi. Želim da vidim drugačiji Ludogorec od onog u prethodne dve nedelje. Usponi i padovi su prirodna stvar. Neminovno je da ne možemo tokom cele sezone držati isti nivo, ali je bitno da te periode padova skratimo. Možda smo posle dobrih izdanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali malu dozu arogancije i opuštenosti.

Dambrauskas veruje da će njegov tim nametnuti svoj stil igre i da će Ludogorec biti taj koji će kontrolisati dešavanja na terenu.

- Proveo sam mnogo vremena analizirajući Crvenu zvezdu poslednje dve nedelje. Najbitnije je da uspostavimo kontrolu utakmice onako kako mi želimo. Plan za sutra je da neutrališemo najjača protivnikova oružja, da istražimo njegove slabosti i da damo sve od sebe. Ne želim da pričam o formaciji i taktici za meč.

Litvanac kao i Stanković ima kadrovskih problema. Ne može da računa na kapitena Nedeljkova, ali i na dvojicu Brazilaca - Vandersona i Kaulija.

- Napadač Čibota je zdrav i biće u sastavu za sutrašnji meč. Despodov je juče trenirao sa ekipom, a treniraće i danas. Večeras ili sutra će imati poslednji fitnes test i tada ćemo odlučiti da li će on da bude u konkurenciji za meč sa Zvezdom. Na Antona Nedeljkova nećemo moći da računamo. On će nam mnogo nedostajati kao kapiten i lider jer nije lako zameniti takve ljude u svlačionici. Pogotovo što nam nedostaju i Vanderson, i Kauli - zaključio je Dambrauskas.

Utakmica Ludogorec - Crvena zvezda igra se sutra od 21 sat u Razgradu.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!