DA LI JE OVO MOGUĆE? Zvezda dužna klubu kom je prodala igrača

Novosti online

06. 09. 2021. u 08:58

CRVENA zvezda mora da plati italijanskoj Fiorentini 596.797,95 evra (od toga 119.359,59 kao penale) i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Звезда дужна клубу ком је продала играча

FOTO: M. Vukadinović

Oni navode da su imali uvid u presudu FIFA od 26. januara ove godine kojom je sudija Johan van Galen doneo odluku da je Zvezda dužna Fiorentini zbog transfera Alekse Terzića - fudbalera koji je baš iz redova crveno-belih otišao na "Artemio Franki" u julu 2019. godine.

Slučaj se našao pred arbitražom FIFA pošto je klub koji je kupio igrača tužio klub od koga je kupio, a sve pošto je Zvezda tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun nego na račun jedne nemačke banke.

Fiorentina je prvu ratu isplatila po dogovoru, da bi druga rata (10. mart 2020. godine) greškom nekog iz kluba ili softvera bila uplaćena na račun Zvezde. Dogovoreno je da se taj račun uplati na račun nemačke banke, što je učinjeno 8. maja, da bi šest dana kasnije potpisan i ugovor po kome crveno-beli moraju da vrate pomenutu sumu do 30. septembra 2020.

Naravno, Fiorentina se zaštitila kamatom od šest posto i penalima od 20 posto ako ne dođe do uplate, a kako prenosi "Danas" - i nije je bilo, zbog čega su Italijani reagovali posle upozorenja.

Tužili su Crvenu zvezdu kod FIFA 12. novembra 2020, a arbitražni sud je navodno brzo doneo odluku.

Podsetimo, prethodnih dana Zvezda je bila u centru pažnje zbog još jednog transfera. Naime, Leće je upozorio crveno-bele da će ih tužiti kod FIFA zbog neplaćanja transfera Filipa Falka, nakon čega se ubrzo oglasio i beogradski klub i pojasnio zbog čega to još nisu uradili.

(Danas/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!