"GLEDAM SEBE, DA LI SAM LUD ILI GLUP": Savić otkrio - "Za ovo pravilo nisam znao"

Novosti online

22. 08. 2021. u 17:16

SELEKTOR olimpijskih šampiona podelio je zanimljivu anegdotu u vezi sa jednim vaterpolo pravilom koje je video tek kada su ga Španci primenili.

ГЛЕДАМ СЕБЕ, ДА ЛИ САМ ЛУД ИЛИ ГЛУП: Савић открио - За ово правило нисам знао

foto: EPA

Gledajući vaterpolo, velika većina navijača često je zbunjena sudijskim odlukama koje nisu donete iz očiglednih razloga.

Pravila ponekad zbunju laike, a ponekad stvaraju konfuziju i akterima utakmice, pa i najuspešnijem selektoru na svetu - Dejanu Saviću.

Selektor "delfina" je posle osvajanja drugog olimpijskog zlata u nizu priznao u podkastu "Pod kapicom" da za primenu jednog pravila ni on nije znao, sve dok nije video uživo kako se ono koristi u praksi u Tokiju.

Doduše, nisu znali ni ostali selektori, izuzev Španaca.

- Izreći ću nešto što će i mene da spusti, da nisam znao da postoji jedno pravilo, rekao je Savić.

- Postoje crvene kapice od broja 'dva' do '12', gde ti možeš da zameniš golmana i igrača. Ali je bilo priče da je to dozvoljeno samo ako se golman povredi.

Međutim, dok nisu videli žensku špansku reprezentaciju u Tokiju, ni Savić ni ostali selektori nisu znali da je to pravilo moguće koristiti i da i oni mogu da izvade golmana i da uvedu igrača.

- U slučaju španske ženske reprezentacije, trener je 24 sekunde pre kraja gubio i ubacio igrača umesto golmana i krenuo u napad sa igračem. A ja nisam imao pojma za to. Pričao sam sa selektorima drugih reprezentacija i ni oni nisu imali pojma. To je napisano, ali nigde nije rečeno. Mi smo imali neke 'zum' konferencije, gde se više pričalo o Parizu nego o Tokiju, da će reprezentacije morati same da kupe crvene kapice, pa se onda ipak pojave crvene kapice na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrao si pre mesec dana Svetsku ligu gde toga nije bilo...

Savić je rekao da je pričao i sa kolegama i da ni oni nisu znali.

- Sigurno je i moja krivica što nisam znao to pravilo. Gledam sebe, da li sam lud ili glup, što verovatno jeste, ali drugi selektori nisu imali pojma za to pravilo. Neverovatno.

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)