PORTUGALCI NEZADOVOLJNI REZULTATOM: Bili smo bliži trećem golu, razlika je mogla da bude veća

Novosti online

20. 08. 2021. u 18:19

FUDBALERI Partizana poraženi su do Santa Klare sa 2:1 u gostima u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija. Utiske o meču odigranom u Ponta Delgadi izneo je trener portugalskog kluba Danijel Ramos.

ПОРТУГАЛЦИ НЕЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТОМ: Били смо ближи трећем голу, разлика је могла да буде већа

Foto: EPA-EFE/EDUARDO COSTA

Posle prvog susreta bio je zadovoljan nastupom svojih izabranika, ali nije rezultatom, iako Santa Klara sa pozitivnim ishodom ide na revanš u Beograd.

- Prezadovoljan sam učinkom, ali ne toliko i rezultatom. Bili smo bliži trećem golu, ali kada niko nije očekivao rival je smanjio na 2:1. Kontrolisali smo utakmicu, bili tim koji je diktirao tempo, igrali smo ofanzivno i pokazali energiju. Pokazali smo kvalitet, odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo pobedili. Iako je trijumf trebalo da bude ubedljiviji, Partizan je dobar protivnik. Čestitam igračima, odigrali su utakmicu dostojnu kluba Santa Klara - rekao je Ramos.

Iako Santa Klara ima dosta kadrovskih problema (veliki broj igrača je van tima zbog virusa korona i povreda) odigrala je jednu od najboljih utakmica od početka sezone.

- Igrali smo odlično od početka sezone, uz izuzetak Tondele. Pokušavamo da dominiramo, igramo sa duhom i uz veliku solidarnost. Svi rade, svi slave, svi se bore. Ulazimo na teren svesni da ukoliko igramo najbolje što možemo rivali će nas teško pobediti. Čestitale su nam i sudije, istakle da imamo veoma dobar tim i sve ovo mi je pravo zadovoljstvo. Predstavljamo Portugaliju van granica - zaključio je strateg šestoplasiranog tima portuglaske lige u prošloj sezoni.

BORBA Detalj sa utakmice Santa Klara - Partizan/FOTO: FK Partizan

Ramos je na kraju istakao da njegova ekipa ima realne šanse da u Beogradu izbori plasman u grupnu fazu Lige konferencija, ali ako ponovi partiju iz prvog meča.

Zadovoljsto nije krio ni Karlos Karvaljo, strelac prvog gola na utakmici. Inače, on je bio izolovan zbog virusa korona.

- Priznajem da je bilo naporno, imali smo 10 dana karantina i nismo mogli da treniramo kako treba. Uprkos tome, uspeli smo da odigramo sjajnu utakmicu, rezultat je pomalo loš, mogli smo da odemo odavde s znatno većom razlikom. Ništa nije zagarantovano za revanš. Želim ovu pobedu da posvetim Koštinji i igračima koji nisu bili prisutni - naglasio je Karvaljo.

Potom se osvrnuo na revanš koji se za narednog četvrtka igra na stadionu Partizana.

- Partizan ima kvalitet, ali smo uspeli da neutrališemo njegove kvalitete. Uprkos svim poteškoćama, tim smo koji zna da igra fudbal, nemamo vremena za fizičku pripremu, ali ćemo svakako imati širi igrački kadar na raspolaganju u Beogradu - zaključio je napadač Santa Klare.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uveren u ubedljivu pobedu protiv Partizana