PARTIZAN PORAŽEN OD SANTA KLARE: Crno-bele čeka težak posao u revanšu!

A. Ilić

19. 08. 2021. u 22:00 >> 00:23

FUDBALERI Partizana poraženi su od Santa Klare u Portugalu rezultatom 2:1. u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

ПАРТИЗАН ПОРАЖЕН ОД САНТА КЛАРЕ: Црно-беле чека тежак посао у реваншу!

FOTO: FK Partizan

U prvom poluvremenu domaći sastav bio je bolji rival. Pored gola pogodili su fudbaleri Santa Klare i prečku, dok je u drugom poluvremenu viđena znatno uzbudljivija utakmica. Imali su crno-beli u 68. minutu priliku da izjednače, a odlično je domaći golman reagovao. 

Nije moglo lošije da počne po srpskog predstavnika. Već nakon četiri minuta igre Santa Klara dolazi do vođstva. Žan Patrik je odlično proigrao Karlosa, a on bez mnogo problema donosi vođstvo Portugalcima. 

Moglo je 20 minuta kasnije da bude još gore po naš tim, nakon specijala iz auta Kenedi Boateng pogodio je prečku, a odbitak je krenuo ka Popovićevom golu, Igor Vujačić "skida" loptu sa gol linije. 

FOTO: FK Partizan

Dosta sadržajnije bilo je drugo poluvreme. Ponovo je nakon četiri minuta igre domaći sastav poveo. Hidemasa je bio strelac, a već u 54. minutu Partizan uspeva da zatrese mrežu rivala. Bibras Natho dobro je izveo prekid, Šćekić je spustio loptu do Vujačića koji glavom matira čuvara mreže Santa Klare. 

Dobru priliku imao je domaći tim u 60. minutu, dobro je šutirao Rafael Ramos, a još lepše reagovao Aleksandar Popović. Potom u 68. minutu imao je Partizan priliku da izjednači. 

Suma je prošao kraj dvojice, šutirao, Fernandeš brani, odbitak ide do Markovića, oprobao je udarac i on, a na gol liniji malo je zakasnio Lutovac, odbranili su se Portugalci. 

SANTA KLARA - PARTIZAN 2:1 (1:0) 

(Karlos 4', Morita 49 - Vujačić 54') 

Stadion: Sao Migel

Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija)

SANTA KLARA (4-2-1-3): Fernandeš – Rafael Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur – Morita (Alfonso 75'), Karlos (Alano od 87')  – Linkoln – Karlos, Košta (Rikardinjo od 67'), Patrik. Trener: Danijel Ramos.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Šćekić (Smiljanić od 77'), Jojić – Marković (Terzić od 85'), Natho (Lutovac od 54'), Holender (Suma od 54') – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

KRAJ MEČA

90+4. MINUT - Ramos je izveo prekid iskosa, uhvatio je Popović tu loptu. 

90. MINUT - Četiri minuta nadoknade u večerašnjem meču. 

82. MINUT - Nimalo naivna situacija u 82. minutu. Šutirao je snažno Košta, srećom pored gola. 

68. MINUT - VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN! Suma se između dvojice izborio za šut, onda je probao i Marković, Vilanueva otklanja loptu sa linije, a malo je nedostajalo da i Lutovac stigne do lopte u petercu domaćeg tima. 

65. MINUT - Napad domaćih po levoj strani, Ne stiže lopta do Karlosa u Petercu, otklanja Saničanin opasnost. 

60. MINUT -  ŠANSA SANTA KLARA! Rafael Ramos je u 60. minutu fantastično izveo prekid, a još lepše je Aleksandar Popović reagovao. Usledila su dva pokušaja Morite, a Partizan se na kraju uspešno brani

54. MINUT - GOL PARTIZAN - Sjajno je izveo Bibras Natho prekid. Poslao je do Aleksandra Šćekića, a on spušta loptu za Vujačića koji glavom matira Fernandeša. 

49. MINUT - GOL SANTA KLARA! Ponovo je Partizan četiri minuta nakon početka igre primio gol. Ovoga puta strelac je bio japanski internacionalac Hidemasa Morita. 

FOTO: FK Partizan

46. MINUT - Odmah na startu pretio je Partizan. Njegov udarac je ipak bez problema ukrotio Fernandeš. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. MINUT - Odbranio se Partizan od kontre, Holender vuče loptu na drugu stranu, a dmaći se još jednom odlično brane i sprečavaju Partizan da ugrozi gol. 

42. MINUT - Propustio je Miljković priliku da uposli Holendera, uputio je nešto "mekši" centaršut, te je odbrana dobro reagovala. 

FOTO: FK Partizan

40. MINUT - Jojić je izveo korner, a Rikardo glavom prebacuje celi gol. 

38. MINUT - Nakon kornera lopta dolazi do Saničanina na ivici šesnaesterca, a njegov udarac odlazi visoko preko gola. 

37. MINUT - Oslobodili su se crno-beli pritiska. Napadi "parnog valjka" idu prevashodno po desnoj strani, za sada se domaći tim dobro brani. 

32. MINUT - Marković je hitro prošao po desnoj strani, poslao loptu do Rikarda Gomeša, ipak, ispred napadača crno-belih uspeo je da pokupi loptu Fernandeš. 

FOTO: FK Partizan

28. MINUT - Rui Košta je oprobao udarac, siguran je bio Popović. 

24. MINUT - PREČKA SANTA KLARE! Specijal iz auta odigrali su portugalski fudbaleri. Kenedi Boateng je glavom uputio ka golu Popovića, lopta ga je prevarila, pogodila prečku, a potom je "skida" sa linije Igor Vujačić. 

18. MINUT - Popović je neoprezno ispucao loptu, pogodio je Karlosa, srećom lopta nakon odbitka odlazi kraj gola golmana crno-belih. 

16. MINUT - Partizan još uvek bez šanse iz igre, imali su crno-beli samo jednu upućenu loptu ka golu Fernandeša i to iz prekida kada je Jojić pogodio zid. 

FOTO: FK Partizan

10. MINUT - Nastavlja se inicijativa Santa Klare i nakon postignutog gola. Igra se češće na polovini Partizana. 

6. MINUT - Oboren je Rikardo Gomeš, Jojić je izveo prekid sa 18 metara, pogodio je "živi zid". 

4. MINUT - GOL SANTA KLARA! Nije moglo gore po Partizan. Crno-beli gube nakon četiri minuta igre. Žan Patrik odlično je proigrao Karlosa, a on bez mnogo poteškoća donosi vođstvo domaćem timu! 

2. MINUT - Rui Košta uputio je prvi udarac na meču. Nije bilo opasnosti po gol Aleksandra Popovića. 

FOTO: FK Partizan

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Sao Migel". 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna