ZVEZDIN ELEKTRIČAR IZ BEGEČA: U slobodno vreme Pavkov vozi traktor, a hobi mu je "ubijanje" fudbalskih divova!

Novosti online

18. 08. 2021. u 15:21

SVAKA generacija Crvene zvezde imala je svoju ikonu, aktuelna ima heroja iz senke, a to je Milan Pavkov. Momak koji je čas u svetlima reflektora, čas na izlaznim vratima crveno-belih, jedno je sigurno, u srcima navijača Pavkovmanija ima posebno mesto!

ЗВЕЗДИН ЕЛЕКТРИЧАР ИЗ БЕГЕЧА: У слободно време Павков вози трактор, а хоби му је убијање фудбалских дивова!

FOTO: FK Crvena zvezda

Pavkov - na najbolji ga oslikava epitet, ubica džinova. Momak iz Begeča srušio je bogate timove, Liverpul, Milan, Kopenhagen... Mnogo je radosti u velikim mečevima doneo navijačima stameni napadač. 

Rođen je u Begeču, vojvođanskom selu, a i danas često dolazi do rodnog sela gde pomaže ocu i majci u obavljanju poljoprivednih poslova, a nije mu strano ni da se na traktoru provoza kroz selo, gde je postao ikona.

Završio je Tehničku školu u Novom Sadu gde je stekao zvanje električara. Što se tiče ljubavnog života, nedavno se venčao sa svojom devojkom Marijom Mudrić. Skromno, bez pompe i daleko od očiju javnosti.

Foto: FK Crvena zvezda

Visoki centarfor je prošao težak put u svojoj karijeri. Od momka kome su predviđali da ne može da se bavi fudbalom, do junaka severa i golova velikanima na "Marakani", kratak je put.

Pavkov je tokom karijere uglavnom igrao za trećeligaške klubove, a posebno interesantan bio je njegov transfer 2013. godine kada je potpisao za ekipu ČSK iz Čelareva. Taj poslao sklopnjen je na jednoj benzinskoj pumpi na putu između Begeča i Čelareva.

Pre toga nosio je dres RFK Novi Sad, gde je i započeo svoju karijeru, ali nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu. Igrao je i za Mladost iz Bačkog Petrovca odakle je i prešao u ČSK.

Pavkov je u Superligu Srbije stigao 2015. godine kada je obukao dres Vojvodine. Nije zadovoljio na "Karađorđu", ali su njegov potencijal primetili na "Čairu". Odigrao je prvu sezonu 2016/17 u dresu Radničkog i skrenuo pažnju na sebe.

FOTO: M. Vukadinović

Tada je stigao poziv sa "Marakane", a kada Zvezda zove to se ne odbija. Trebalo je godinu dana Pavkovu da se pokaže na pozajmici na "Čairu" gde je postao najbolji strelac lige (33 utakmice - 23 gola) i bilo je jasno da sledi povratak među crveno-bele.

Počeo je da pogađa u kvalifikacijama, na početku Superlige, a onda se desila magična novembarska noć protiv Liverpula i već tada je Pavkov pokucao na vrata, koja su mu otvorili Nikola Žigić i Mihajlo Pjanović i primili ga u svoje društvo.

Kasnije su usledili golovi Kopenhagenu, Milanu, Partizanu... i sada Klužu.

Iako uvek u drugom planu, Pavkovu malo treba da pokaže i dokaže da je Zvezdina "talija" i čovek koji ne igra, već daje golove onda kada je to najbitnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna