NIKOLA TERZIĆ ZA NOVOSTI: "Peti penal bio moj, nije bilo treme"

M. BLAŽIĆ

17. 08. 2021. u 09:09

POSLEDNjI minut regularnog toka utakmice sa Sočijem, korner sa desnog boka. Svi koji trenutak kasnije vide "cim" glavom Aleksandra Šćekića, a malo ko je u prvi mah primetio ko je autor idealnog centaršuta iz ugla. Rezervista Nikola Terzić je iskoristio najjači adut, levu nogu, i omogućio crnogorskom vezisti da odvede Partizan u produžetke.

НИКОЛА ТЕРЗИЋ ЗА НОВОСТИ: Пети пенал био мој, није било треме

FOTO: M. Vukadinović

Nešto više od pola časa provedenih na terenu bilo je dovoljno da se primeti kako je taj "mali, a brz" na desnom boku materijal od kojeg bi Aleksandar Stanojević mogao da napravi čoveka za važne uloge u timu crno-belih. Sa nepunom 21 godinom Terzić je počeo da ostvaruje dečačke snove, a ono pravo, svi veruju, tek sledi.

- Možda zvuči kao fraza, ali dolazak u Partizan je bukvalno ostvarenje mog dečačkog sna. Od malih nogu mi je uzor bio Saša Ilić. Počeo sam rano, sa četiri, pet godina u školi fudbala "Viole". Tamo sam bio do pionira, odakle sam otišao u Čukarički. Imao sam peh da dobijem mononukleozu, ali sam se uspešno vratio i do kraja omladinskog staža ostao u Čukaričkom - ističe Terzić za "Novosti".

Sledi odlazak u klub gde su crno-beli i "snimili" njegove kvalitete.

- Odigrao sam dobru polusezonu u IMT, gde smo se i pre korone praktično plasirali u viši rang. Tokom leta sam bio sa Čukaričkim na pripremama i shvatio da je bolje da se vratim u IMT, što je bilo tačno, jer sam postigao osam golova, upisao mnogo asistencija, a u Kupu smo eliminisali Inđiju i Radnički.

Datum kada je stigao poziv iz Humske pamti kao da je bio juče.

- Kako to da ne pamtim, potpisao sam ugovor sa Partizanom 3. februara ove godine, dva dana pre kraja prelaznog roka. Bilo je teško u početku jer nisam imao odrađene pripreme iza sebe, nova je sredina, velika imena u svlačionici.

Debi protiv TSC u finišu sezone je potvrdio da je Terzić tu negde, a na "uvid" široj javnosti je stigao na početku nove.

- Odradio sam kompletne pripreme, a pritom sam i na prozivku stigao spreman. Sve je bilo mnogo lakše posle šest meseci prikupljenog iskustva. Kod ulaska u igru protiv Sočija u 84. minutu nije bilo treme, samo ogromna želja da dam sve od sebe, da izjednačimo kako znamo i umemo. I srećom, uspeli smo u tome.

Trener Stanojević je priznao da ga je pomalo i iznenadila spremnost mladog Terzića da preuzme odgovornost u penal-seriji.

- Trebalo je da šutiram peti penal, uveren sam da bih pogodio. Nisam imao strah, samo motiv da učinim sve što je moguće da eliminišemo Soči i donesemo svima veliku radost. Kada se sve završilo kako smo želeli, od uzbuđenja bukvalno nisam znao da li je san ili se sve to stvarno dešava.

Kada se povede priča o vrlinama i manama, Terzić postaje znatno manje pričljiv.

- Ne volim da pričam o sebi. Leva noga je nešto što svi stalno pominju, a kada je u pitanju ono što bi trebalo da popravim veoma dobro znam šta je i radim na tome svakodnevno.

Za kraj i osvrt na dugoročnije planove koji se poklapaju sa klupskim.

- Voleo bih kao i svi da osvojimo duplu krunu, a što se ličnih planova i želja tiče da se ustalim u timu, dobijem veću minutažu - zaključio je Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!