PAVKOV VRAĆA STARI SJAJ Dioni i Krstović nisu pokazali previše, Begečlija se nameće kao rešenje

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 08. 2021. u 20:24

IZGUBLjENI sjaj Crvene zvezde mogao bi da povrati - Milan Pavkov.

ПАВКОВ ВРАЋА СТАРИ СЈАЈ Диони и Крстовић нису показали превише, Бегечлија се намеће као решење

FOTO: M. Vukadinović

Ispadanje od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona jeste bilo bolno za najtrofejniji srpski klub, ali fokus je sada Liga Evrope, do koje se stiže pobedom u dvomeču plej-ofa sa rumunskim Klužom. Prvo poluvreme najbitnijeg okršaja sezone, već je na programu sutra (21.00) u Beogradu i očekuje se da barjak u ofanzivi ponese korpulentni špic iz Begeča.

Heroj evropskih okršaja sa Liverpulom i Milanom često je lutao i varirao u formi u poslednje tri godine, ali uprava kluba je pokazala da mu veruje pružanjem novog ugovora do 2024, iako mu je aktuelni važio do 2023.

Mogao bi i njemu Dejan Stanković da pronađe sobu u "hotelu izgubljenih fudbalskih duša", baš kao što je to bio i slučaj sa Mirkom Ivanićem, koji je dolaskom mladog stručnjaka u Ljutice Bogdana 1a "progledao" i iza sebe imao izvrsnu sezonu, pečatiranu plesom u dvomeču sa Milanom. Posle prvog okršaja sa "roso-nerima" u nokaut-fazi Lige Evrope, delovalo je i da je i visoki napadač krenuo Ivanićevom trasom, ali je ponovo zapao u drugi plan u nastavku sezone.

Slično je bilo i na početku aktuelne sezone, pošto je odigrao petnaestak minuta sa Vojvodinom i 45 minuta sa Kairatom u Kazahstanu i naleteo na probleme sa stomačnim virusom, zbog kojeg više nije bio u sastavu. Sada je crveno-belima potreban pravi Pavkov, onaj kojem su navijači posvetili dan "Pavkovdan" i pesmu "Hej, Pavkov, skoči daj gol glavom", pošto Luis Dioni i Nikola Krstović nisu pokazali previše na startu sezone.

Problem sa Francuzom je to što je i dalje van željene fizičke spreme, kasno se i pridružio ekipi, dok je mladi Crnogorac još "zelen" za okršaje visokog intenziteta kakav će biti ovaj sutrašnji. Takođe, na "Marakanu" će u januaru stići Ohi Omoižuanfo, ali do tada bi trebalo "premostiti" period od četiri meseca, u kojem će po svemu sudeći dosta zavisiiti i od Pavkova, ukoliko naravno Dioni ili Krstović ne dožive igrački preporod.

Ukoliko bi Stanković uspeo da od visokog Begečlije izvuče maksimum, sigurno je da bi se mnogo lakše prošao Kluž, čime bi se osigurala treća sezona u Ligi Evrope u poslednjih pet godina. Tačno je i to da postoji taj "padobran" u vidu Lige konferencija, ali sam pogled na potencijalne rivale u oba takmičenja ne ostavlja nikakvu dilemu šta je cilj crveno-belih ovog leta.

TANDEM RUMUNA PROPUŠTA PRVI MEČ

DOBRU je uvertiru napravio Kluž pred dolazak u Beograd, pobedili su u prvenstvu Farul (1:0), ali su ostali bez jednog, a možda i dvojice najbitnijih igrača. Vezista Aleksandar Ćipiju je povredio zglob i skoro sigurno neće zaigrati na stadionu "Rajko Mitić", dok se slična sudbina prognozira i ofanzivcu Klaudiju Petrili.

- Koliko sam shvatio, Ćipiju je zaradio uganuće zgloba i izgubili smo ga. Petrila je dobio udarac u rebra i mnogo ga boli kada kašlje ili kada se smeje - rekao je trener Kluža Marijuš Šumadica.

UEFA ZAMENILA SUDIJE "VEČITIMA"

CRVENOJ zvezdi će na meču sa Klužom suditi Bugarin Kabakov, dok će Partizanu na Azorskim ostrvima u duelu protiv Santa Klare u četvrtak, pravdu deliti Serder Gezubujuk.

Zanimljivo, Kabakov je već pre sudio Partizanu, a Zvezdi nikad, dok je Gezubujuk bio u dva puta na centru mečeva crveno-belih, a nijednom timu iz Humske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati