BAVARCI ZA REKORD: Bajern na korak od desete uzastpne titule, što nikom iz liga "petice" nije uspelo

N. LACKOVIĆ

12. 08. 2021. u 20:02

NA stadionu "Borusija park" u Menhengladbahu, devetostruki uzastopni šampion Bajern započeće ovogodišnju bundesligašku avanturu u petak od 20.30.

БАВАРЦИ ЗА РЕКОРД: Бајерн на корак од десете узастпне титуле, што ником из лига петице није успело

foto: EPA

Bavarci su izjednačeni sa Juventusom sa devet vezanih titula, što je najveće dostignuće u istoriji u ligama "petice", a ove sezone će juriti apsolutni rekord.

Prelazni rok na "Alijanc areni" nije bio buran, osim što je Julijan Nagelsman na mestu trenera zamenio trofejnog Hansija Flika. U klub je stigao mladi defanzivac Dajot Upamekano (22) za 42,5 miliona evra iz Lajpciga. Minhen je napustio dugogodišnji levi bek David Alaba (29), koji je kao slobodan igrač prešao u madridski Real, dok će Havi Martinez (32) karijeru nastaviti u Kataru. Otišao je iskusni Džerom Boateng (31), koji je i dalje bez kluba.

Sve oči će ove sezone biti uprte u najboljeg strelca tima, Poljaka Roberta Levandovskog (32), koji je izbio na drugo mesto večite liste Bundeslige sa 277 pogodaka i pokušaće da se dodatno približi lideru Gerdu Mileru (365 golova).

Najveći konkurenti biće kao i prethodnih sezona Borusija Dortmund i Lajpcig.

MATEUS NE VERUJE U BAJERN

LOTAR Mateus (60), legenda Bajerna, nije optimističan pred početak nove sezone i smatra da Bavarcima neće biti lako.

- Borusija Dortmund je najozbiljniji kandidat za titulu. Odlasci Alabe, Boatenga i Martineza će se osetiti u Bajernu. Takođe, smatram da Levandovski ne može postići ponovo 41 pogodak - izjavio je Mateus, nekadašnji trener Partizana.

"Milionere" je ovog leta napustio Džejdon Sančo (21), koji je za 85 miliona evra prešao u Mančester junajted, dok je na "Signal iduna park" stigao Donijel Malen (22) iz PSV. U Lajpcig su došli centarfor Andre Silva (25), levi bek Anhelinjo (24). Pored Upamekana, koji je prešao u Bajern, klub je napustio i Ibrahima Konate (22) koji će nastupati za Liverpul.

Za mesto u Ligi šampiona naredne sezone, prema procenama stručnjaka, boriće se ekipe Leverkuzena, Borusije Menhengladbah i Volfsburga, dok će svoju šansu iz prikrajka čekati Ajntraht i Hofenhajm.

Petorica fudbalera iz Srbije nastupaće u Bundesligi. Miloš Pantović (25) i Erhan Mašović (22) nosiće dres Bohuma, Sava Aranđel-Čestić (20) nastupaće za Keln, Mijat Gaćinović (26) za Hofenhajm, dok je Filip Kostić (28) i dalje zvanično fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, i pored ponuda Lacija, Rome i Intera.

ENGLEZI I ŠPANCI

DUELOM novajlije Brentforda i Arsenala, u 21.00, počinje nova sezona u engleskoj Premijer ligi. Trofej brani Mančester siti, koji će se u nedelju (17.30) sastati sa Totenhemom u derbiju kola. U Španiji, Valensija i Hetafe (danas, 21.00) otvaraju sezonu u La ligi. Prošle sezone šampion je bio Atletiko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)