NAPAD NA PLEJ-OF: Zvezda večeras gostuje Šerifu u revanšu trećeg kola kvalifikacija za LŠ

Đ. SAMOILOVIĆ

10. 08. 2021. u 08:00

JOŠ dva stepenika dele fudbalere Crvene zvezde od plasmana u grupnu fazu Ligu šampiona, trećeg u poslednjih pet godina.

НАПАД НА ПЛЕЈ-ОФ: Звезда вечерас гостује Шерифу у реваншу трећег кола квалификација за ЛШ

FOTO: FK Crvena zvezda

Prvi u nizu za preskakanje je moldavski prvak, ekipa Šerifa sa kojom beogradski velikan večeras (19.00, Arena 1, RTS) igra revanš meč treće runde u Tiraspolju, posle 1:1 iz prvog duela.

Rezultat sigurno nije onakav kakvom se nadao trener crveno-belih Dejan Stanković pred duel u međunarodno nepriznatoj teritoriji Pridnjestrovske. Isključenje Gelora Kange u drugom poluvremenu saplelo je Zvezdu u nameri da posle izjednačenja stigne i do preokreta na svom stadionu. Međutim, nije to obeshrabrilo Stankovića i njegove pulene, kao što nije ni poraz od Kairata u prošloj rundi u Kazahstanu (2:1), koji je anuliran peticom u revanšu (5:0).

- Sada nam je svaka utakmica najvažnija i nadamo se da će i ona sledeća biti takva. Znamo šta nam donosi ova i klubu i navijačima - kazao je Stanković dobrano izmučenim domaćim novinarima, koji su posle puno peripetija stigli u gradić koji kao da je upao u vremensku mašinu i vratio se u vreme Sovjetskog Saveza.

- Fudbal je čudna igra, neka bude odnos kao protiv Kairata. Sve ide u rok službe. Ako bude kao protiv Kairata, a ubeđen sam da će biti, imamo velike šanse da prođemo.

Italijan Filipo Falko biće jedan od glavnih aduta.

- Spremni smo za utakmicu. Želimo prolaz i verujem da imamo kvalitet. Meč neće biti lak, ali imamo povoda za samopouzdanje jer smo i do sada pokazali da smo najbolji kada je najteže. Zvezda je veliki klub, imamo kvalitet za Ligu šampiona i dokazaćemo to. Igra možda nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu. Mada, mislim i da je protiv Kairata igra bila više nego dobra, a i tada su mnogi sumnjali u nas. Osim igre i rezultat je bio fenomenalan - kazao je Falko.

Ne tangira previše Zvezdine igrače činjenica da se više ne računa gol u gostima, jer kako kaže sjajni tehničar Falko, kalkulacije u ovakvim mečevima nisu nivo nekadašnjeg prvaka Evrope. Naravno, motriće i igrači srpskog šampiona i jednim okom na okršaj u Varšavi, gde Legija dočekuje Dinamo, posle takođe 1:1 u Zagrebu. Pobednik tog duela, mogao bi da bude i Zvezdin poslednji rival u borbi za elitu, ukoliko jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama opravda očekivanja, dok bi u slučaju poraza od Šerifa, u plej-ofu Lige Evrope igrali protiv Kluža ili Jang bojsa (prvi meč 1:1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna