DOMINACIJA ZVEZDE: Crveno-beli "petardom" eliminisali Kairat, rapsodija na "Marakani"

A. Ilić

28. 07. 2021. u 22:28 >> 22:36

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su Kairat rezultatom 5:0 u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Podsetimo, Kairat je u prvom meču slavio 2:1.

ДОМИНАЦИЈА ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели петардом елиминисали Каират, рапсодија на Маракани

FOTO: M. Vukadinović

Fantastično je odigrala ekipa šampiona Srbije koja je pred 21890 dečaka i devojčica bila inspirisana za igru. 

Od samog početka meča viđena je drugačija Zvezda nego u meču odigranom u Almatiju. Dosta su trčali fudbaleri domaćeg tima i jasno su stavili do znanja da pobeda danas ostaje u Beogradu. 

Inicijativu su potvrdili već u 9. minutu kada je Aleksandar Katai sa preko 25. metara zatresao mrežu. 

FOTO: M. Vukadinović

Nova radost za mališane na tribinama, ali i fudbalere Crvene zvezde viđena je u 21. minutu. Aleksandar Dragović je  uzeo loptu rivalu, maestralno proigrao Loisa Dionija, a Francuz iskusno trese mrežuu. 

Samo dva minuta kasnije nova šansa za crveno-bele. Marko Gobeljić fantastično centrira, Mikanović uspeva da blokira Kataija. Novo uzbuđenje viđeno je u 29. minutu. Felipe Falko je uspeo da se izbori za šut, a Ustimenko brani. Katai je odradio veliki deo posla sjajnom asistencijom. 

Samo dva minuta kasnije Mirko Ivanić i Kanga kombinuju. Prvi je izašao u gol šansu, ali je bio blokiran. 

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, do poluvremena Katai je još jednom zatresao mrežu. Njegov udarac iskosa iz slobodnog udarca sa oko 18 metara bio je nerešiva enigma za Ustimenka. 

Furiozno počinju domaći igrači i drugo poluvreme. Milan Rodić je proigrao Mirka Ivanića u kontri, a crnogorski reprezentativac rešava rutinski gol šansu. 

Falko je u 55. minutu meča pripretio, fanstastičan prijem Italijana, slalom je napravio između nekoliko rivala, uputio udarac ka golu Ustimenka, ali lopta ide tik kraj stative. Iskupio se za promašaj već u sledećem napadu za konačnih 5:0. Do kraja meča treba istaći i stativu Bena u 88. minutu. 

Crvena zvezda – Kairat 5:0 (3:0)
(Katai 9', 43',  Dioni 21', Ivanić, Falko 55') 

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Andris Treimanis (Litvanija)

Crvenazvezda: Borjan, Gobeljić (Gajić od 58'), Pankov, Dragović, Rodić, Kanga (Krstičić od 79), Sanogo, Ivanić, Falko (Ben od 67), Katai (Lazetić od 79'), Dioni (Krstović od 66')

Kairat: Ustimenko, Vorgovski, Alip, Dugalić (Širobokov id 77'), Mikanović (Alikulov od 34'), Poljakov, Abiken, Burančijev (Ulšin od 62'), Hovanisjan, Vagner Lav, Šušenačev (Alves od 62') 

DRUGO POLUVREME 5:0

90. MINUT - Četiri minuta produžen je meč. 

88. MINUT - BEN POGAĐA STATIVU. Raspalio je fudbaler Zvezde po lopti, stativa je bila saveznik gostiju. 

86. MINUT - Aleksandar Dragojević je nakon kornera sa peterca pokušao da usmeri loptu u mrežu, a ona prolazi kraj stative. 

FOTO: M. Vukadinović

79. MINUT - Umesto Aleksandra Kataija u igru je ušao talentovani Marko Lazetić koji večeras ima priliku da debituje za Zvezdu. 

76. MINUT - Zvezda je nakon petog gola spustila tempo igre i strpljivo čeka šansu iz kontri. Ne žure napred igrači Dejana Stankovića. 

70. MINUT - Mirko Ivanić je fenomenalno proigrao Gajića, a on šutira preko gola. 

Po zvaničnim informacijama 21890 dece i pratilaca nalazi se na tribinama Stadiona Rajko Mitić. 

FOTO: M. Vukadinović

67. MINUT - Krstović je odmah po ulasku u igru po levoj strani pripretio. Pokušao je da proigra Bena, na kraju samo korner. 

55. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Sada se Felipe Falko iskupio, uspeo je da se i on upiše u strelce. 

55. MINUT - NEĆE GOL FALKA! Fanstastičan prijem Italijana, slalom je napravio između nekoliko rivala, uputio udarac ka golu Ustimenka, ali lopta ide tik kraj stative. 

53. MINUT - Pritisak gostiju završava se pokušajem iz daljine. Blokira Kanga. 

51. MINUT - Abiken je pokušao da zatrese mrežu Zvezde, Milan Borjan hvata "živu" loptu. 

49. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Veliki posao odradio je Milan Rodić. Uzeo je loptu i dobro proigrao Mirka Ivanića u kontri tri na tri. 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Prvi napad ima Crvena zvezda. 

PRVO POLUVREME 3:0

45+3. MINUT - Napad Zvezde fantastično funkcioniše večeras, problem je odbrana. Ponovo su defanzivci kiksirali, srećom po domaće Vagner Lav promašuje gol. 

45. MINUT - Tri minuta produženo je prvo poluvreme. 

42. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA Obećavajuča šansa za Zvezdu. Katai je izveo prekid sa osamnaest metara iskosa. Katai je šutirao! Fantastično! 

https://streamja.com/bJkzE

38. MINUT - Nova prilika za Zvezdu. Dioni se izborio za udarac, a golman gostiju uspešno je odbranio. 

31. MINUT - ODLIČNA KONTRA ZVEZDE! Mirko Ivanić i Kanga su kombinovali, a prelepu akciju završio je Ivanić kornerom. Njegov udarac blokirao je Mikanović. Šteta, imala je priliku ekipa Dejana Stankovića da uđe u mirniji nastavak meča. 

29. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU! Felipe Falko je imao veliku priliku. Odbranio je njegov pokušaj Ustimenko. Velike zasluge idu Aleksandru Kataiju koji ga je odlično proigrao. Veoma inspirisan večeras momak iz Srbobrana za igru. 

FOTO: M. Vukadinović

23. MINUT- VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!  Sjajno centrira Marko Gobeljić, do lopte dolazi Katai, Mikanović ga blokira. 

21. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! -Aleksandar  Dragović je oduzeo loptu rivalu, fantastično proigrao Loisa Dionija, a Francuz je iskusno poslao loptu u mrežu gostiju. Zvezda sada ima rezultat koji je vodi u treće kolo LŠ. 

20. MINUT - Sve vreme igra se pred golom Kairata, pokušao je ovog puta Mirko Ivanić po levoj strani, ali neuspešan je bio centaršut. Ustimenko hvata loptu. 

17. MINUT - Gobeljić centrira po desnoj strani, samo korner za Zvezdu. 

13. MINUT - Loše su se postavili defanzivci Zvezde, pokušali su da dođu gosti do gola, a Borjan hvata udarac Šušenačeva. 

9. MINUT - GOL CRVENA ZVEZDA! Katai! Fantastično je šutirao sa preko 20 metara.

8. MINUT - Ako bismo povukli paralelu između meča u Almatiju i ovog danas, Zvezda znatno opasnija na početku. Igraju sa puno želje domaći igrači na početku meča. 

6. MINUT - Oprobao se i Gelor Kanga, bio je neprecizan. 

 

4. MINUT - Napadi crveno-belih idu prevashodno po levoj strani. Sa centra je krenuo Marko Gobeljić u pokušaju da promeni tempo, a Dugalić uspešno blokira pokušaj defanzivca domaćeg tima. 

2. MINUT - Zvezda pravi pritisak na samom početku, a gosti su ušli u meč sa filozofijom kojom žele da dodatno uspore  tempo. 

1. MINUT - Utakmica je počela. Prvi napad ima Kairat.  

 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda