DO POBEDE NA KRILIMA "GROBARA" Uz opomenu Stojkovića: "Ova utakmica je jako ozbiljna!"

M. Blažić

22. 07. 2021. u 07:40

REPRIZA domaće premijere na evropskoj. "Torpedovanje" Proletera u Novom Sadu (4:0) pre nekoliko dana predstavlja ideal i smernicu svima u crno-belom taboru i onima koje su ove boje na srcu pred večerašnji prvi izlazak na međunarodnu scenu u sezoni.

ДО ПОБЕДЕ НА КРИЛИМА ГРОБАРА Уз опомену Стојковића: Ова утакмица је јако озбиљна!

FOTO: N. Paraušić

Duel sa Dunajskom Stredom (21.00 - RTS 1, Arena 1) predstavlja lepu priliku da Stanojevićev tim dodatno "napumpa mišiće" i osvetli put ka trećem kolu kvalifikacija Lige konferencija (revanš 29. jula).

- Srećni smo i uzbuđeni što posle godinu i mesec dana igramo pred našim navijačima. Na "Karađorđu" je bilo emotivno, sad se isto osećamo, jedva čekamo da počne. Nadamo se da ćemo uz podršku publike ići u dobrom smeru. Teško je ponavljati onakvo izdanje kao protiv Proletera. Ono je bila izuzetna igra, doprinela joj je i energija sa tribina, ali idemo ka tome, tako se ponašamo i treniramo. Guramo napred - optimista je strateg "valjka" Aleksandar Stanojević.

Besprekorna partija sa "Karađorđa" najava je da bi identičnih 11 igrača večeras trebalo da istrči na teren.

- Ako bude promena, biće ih minimalno. Igraju se dve utakmice, imamo strategiju za sve što može da se desi. Ovde sam skoro godinu dana, igramo na jedan način, prepoznatljivim stilom, povratak Rikarda nam je dao pečat. Svaka ekipa se trudi da nametne svoj ritam. Naravno da ćemo se prilagoditi rivalu, pokušati da iskoristimo njegove slabosti, a posle utakmice ćete videti ko se kome nametnuo stilom.

Šef struke crno-belih priznaje da ne obraća pažnju na učinak ostalih srpskih klubova u Evropi.

- Nisam toliki patriota da razmišljam o srpskom fudbalu. Gledam kako da Partizan ode dalje. Ljudi koji vode srpski fudbal bi trebalo da se bave tim stvarima. Imali smo utakmicu u subotu, naredna je sutra, zatim za tri dana. Još kad bih se bavio srpskim fudbalom.... Samo nama želim sve najbolje.

Kapiten Partizana Vladimir Stojković poziva na oprez.

- Ispratio sam prijateljsku utakmicu DAC sa Ujpeštom i uverio se da je reč o ozbiljnoj ekipi, sa pobedničkim mentalitetom, koja je posle primljenog gola nastavila agresivno da igra. Što se nas tiče, već tri godine dosta naših igrača je na okupu. Shvatili su svi da je u Partizanu svaka naredna utakmica najvažnija. Ova sada je jako ozbiljna.

Tribine Partizanovog fudbalskog doma zbog mera prevencije neće moći da budu ispunjene, pa je kapacitet sveden na 12.894, veruju svi u Humskoj, frenetičnih navijača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri