MORATA, JUNAK I TRAGIČAR: Španci u neverici posle eliminacije sa Euro 2020 od Italije!

N. I.

08. 07. 2021. u 10:00

ČETIRI puta su u svojoj istoriji Španci igrali finale EP u fudbalu, a tri puta su bili najbolja reprezentacija Starog kontineta (1964, 2008. i 2012.). I u utorak uveče ih je delila trunka sreće za peto finale i prilika za četvrti trofej. Ipak, Špancima su se desili Italija i - Alvaro Morata.

МОРАТА, ЈУНАК И ТРАГИЧАР: Шпанци у неверици после елиминације са Еуро 2020 од Италије!

Donaruma brani šut Morati FOTO: AP/Tanjug

Španci su se u sredu vratili kući, skoro u tišini, iako navijači misle da bi trebalo da koračaju uzdignutih glava.

Jer, na meti kritika je najviše selektor Luis Enrike, pošto malo ko može da shvati kako je moguće da je takvog napadača poslao na teren stadiona "Vembli" tek u 61. minutu polufinala sa Italijom. 

Golgeterski gen je napadač Juventusa pokazao u 80. minutu, kada je Španiji doneo izjednačenje i priliku da posle produžetaka dođe do penala.

I tamo, u toj posebnoj vrsti fudbalske lutrije, u kojoj se ipak mnogo više traži znanje nego sreća, Alvaro Morata je šutirao u donji desni ugao i proslavio Đanluiđija Donarumu, a deo kritičara je uveren da je baš Morata morao da bude junak, a ne tragičar.

Žoržinjo je mirnoćom hladnokrvnog "fudbalskog ubice" pogodio poslednji i odlučujući penal i poslao "azure" u veliko finale, a Moratu, Enrikea i ostatak "crvene furije" kući.

Inače, ovo je Morati bio drugi promašeni penal na šampionatu, pošto je u ubedljivom trijumfu Španije nad Slovačkom (5:0) u grupnoj fazi takmičenja, promašio na 0:0 u 12. minutu meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja