SVET JE I OVO DOČEKAO: Mesi je od danas slobodan igrač, Barsa prva opcija, ali ne i jedina...

Novosti online

01. 07. 2021. u 09:50

LIONEL Mesi više nije igrač Barselone.

СВЕТ ЈЕ И ОВО ДОЧЕКАО: Меси је од данас слободан играч, Барса прва опција, али не и једина...

Foto: AP

Prosto, istekao mu je ugovor sa istekom poslednjeg dana juna i, kako je osvanulo jutro, prvog jula - čuveni Argentinac je slobodan u izboru svoje sredine.

Iz uprave Barselone ovih dana uporno govore španski medijima "da su pregovori u toku", što bi trebalo da znači da je Leo zainteresovan da ostane na Nou Kampu, na kome se i proslavio, ali je on praktično od ponoći dostupan da ga bilo koji klub na svetu dovede bez ikakvog obeštećenja.

Naravno, potrebno je Lionela mnogo i platiti, o čemu svedoči i na nekoliko mesta prilično bizaran ugovor koji je Mesi imao sa Barselonom do sada.

Prema navodima poznavaoca španskog fudbala Giljema Balagua, kog je BBC citirao u svomprikazu "Situacije Mesi", Barselona će moći da izdvoji "samo" oko 200 miliona evra za njegovu platu, što je manje nego do sada, a sve zbog Pravila o finansijskom fer-pleju koji je propisala španska La Liga, a koja u prvi plan ističe neophodnost zdravog odnosa prihoda od fudbalskih aktivnosti i rashoda na plate igrače (čime se umanjuje mogućnost da neko "sa strane" prosto ubacuje pare u klub i pravi od ekipe "tim sveta", čime se gubi fer-plej u sportu jer ostali rivali ne mogu da isprate takvu konkurenciju).

"Međutim, Mesi zna da postoje interesovanja za njega i od drugih klubova, ali još uvek nije počeo pregovore s njima, jer želi da vidi kako će se situacija sa Barsom razvijati", otkriva pomenuti španski novinar.

Podsetimo, 34-godišnji Argentinac, kog su povezivali i sa odlascima u Pari Sen Žermen, Mančester siti i američku MLS ligu, trenutno je u Brazilu. Jer, dok Evropsko prvenstvo u fudbalu privlači najveću pažnju ljubitelja tog sporta na "starom kontientu", odvija se i južnoamerički šampionat, gde je upravo Mesi postao rekorder Argentine čak 148. nastupom za reprezentaciju. Obeležio je taj rekord uz dva gola i asistenciju u pobedi nad Bolivijom od 4:1.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna