JAN ZOMER POSLAO FRANCUZE KUĆI: Vratio se u reprezentaciju da bude junak

Z.Ć.

29. 06. 2021. u 22:31

JOŠ jedan klasičan fudbalski primer kako mali preko noći mogu da postanu veliki. I obrnuto. Odbranio je Jan Zomer penal najskupljem igraču planete i svetske prvake poslao kući.

ЈАН ЗОМЕР ПОСЛАО ФРАНЦУЗЕ КУЋИ: Вратио се у репрезентацију да буде јунак

FOTO: AP

Golman reprezentacije Švajcarske pročitao je u petoj seriji Kilijana Mbapea što je bilo dovoljno da se napravi najveća senzacija na Evropskom prvenstvu.

Švajcarci su kao teški autsajderi nadvisili poznate francuske zvezde i tresnuli ih o patos.

- Kakva utakmica. Kakvo fudbalsko veče. Bila je to naša šansa da konačno prođemo osminu finala, jer nikada pre nismo uspeli. Neverovatno je, igrali smo srcem i sa karakterom. Psihički je bila zaista teška situacija za nas nakon promašenog penala, kod 1:0 za nas. Ali, nismo se predavali - ponosan je na svoje saigrače Zomer.

FOTO: AP

Nevolje za Švajcarce počele su kada je Rodrigez slabo izveo jedanaesterac u 55. minutu. Umesto da bude 2:0, ubrzo su Francuzi kao od šale preokrenuli meč sa tri pogotka. Ko je tada mogao da poveruje da će tako moćan tim od gotovog napraviti veresiju.

- Mi smo verovali da ništa nije gotovo. Čak i pre utakmice rekli smo šta god da se desi u igri, nije bitno da li smo pred porazom ili stvari idu dobro - igramo do kraja, nikad ne smemo da odustanemo. Uvek je sve moguće. Uvek treba verovati - dodaje Zomer, koji od 2014. brani za Borusiju Menhengladbah, a pre dve godine malo je falilo da pređe u Liverpul.

MEĐU OSAM POSLE 67 GODINA

ŠVAJCARCI su se prvi put od SP 1954. godine plasirali u četvrtfinale nekog velikog takmičenja. Ko zna, možda ova generacija napravi i nešto više ukoliko napravi još jedan podvig i eliminiše Španiju u sledećoj rundi.

Za vreme šampionata, Zomer je dobio drugo dete, kćerkicu i kao zanimljivost su mediji preneli vest kako je posle poraza od Italije u grupi (3:0) na dva dana napustio reprezentaciju i bio uz suprugu na porođaju.

Očigledno je da se vratio pun pozitivne energije što se videlo kod napetih penala sa Francuzima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)