POBUNA NA EURO 2020: Nema smisla da Engleska ima povlašćeni tretman, a neki putuju po 12.000 km

Novosti online

26. 06. 2021. u 11:05

PRVENSTVO Evrope u fudbalu ove godine se održava po modelu, kakav dosad nije viđen.

ПОБУНА НА ЕУРО 2020: Нема смисла да Енглеска има повлашћени третман, а неки путују по 12.000 км

FOTO: AP/TANjUG

Gradovi širom "starog kontinenta", njih tačno 11, su domaćini, što stvara mnogo problema pojedinim selekcijama kada je u pitanju odlazak na mečeve, pogotovo, kada se u obzir uzme da se turnir održava u uslovima pandemije.

Od 16 reprezentacija, sve sem jedne, su do četvrtfinala, koje počinje danas, promenile barem jedan grad, dok je Engleska jedina bila "kod kuće".

Kada su putovanja u pitanju, prednjači reprezentacija Švajcarske, koja je od početka turnira do osmine finala preletela čak 11.700 kilometara. 

Njen kamp bio je u Rimu, a za pređenu kilometražu najzaslužniji je Baku, u kom su "sajdžije" igrale prvu i treću utakmicu grupne faze, prvo protiv Velsa, a potom i Turske. Jedinu utakmicu u Rimu, igrali su protiv Italije.

Njima sada predstoji novo putovanje u Bukurešt na osminu finala protiv Francuske, a veliki put u prvoj fazi prevalila je i Švedska. 

Ova selekcija je iz baze u Geteborgu prvo išla u Sevilju, a zatim dva puta u Sankt Peterburg. Za to vreme je prešla skoro 11.000, a njima u nokaut fazi predstoji gostovanje u Glazgovu, gde će igrati protiv Ukrajine.

Među reprezentacijama koje su najmanje putovale izdvajaju se Italija, Danska, Holandija, Španija i Nemačka, ali niko nije imao privilegiju kao Englezi, koji su sve utakmice grupne faze igrali na "Vembliju".

Na tom mestu "gordi albion" će odigrati i prvi meč nokaut faze, protiv Nemačke, a tek u eventualnom četvrtfinalu bi izašli iz Londona i igrali u Bakuu. Ukoliko prođe dalje, ekipa Gareta Sautgejta će se vratiti u London, gde bi igrala polufinale i finale.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024