BDP NE LAŽE, NAUČNA METODA ODREDILA ŠAMPIONA: Ako je verovati ovoj statistici Francuzi osvajaju Euro, prate ih Englezi...

Novosti online

08. 06. 2021. u 09:58

NEPOSREDNO pre početka Evropskog fudbalskog prvenstva naučnici i statističari sa univerziteta u Dortmundu, Minhenu, Insbruku, Gentu i Moldeu napravili su zajedničko istraživanje i utvrdili da će Francuska biti najverojatniji evropski prvak s 14.8 posto mogućnosti.

БДП НЕ ЛАЖЕ, НАУЧНА МЕТОДА ОДРЕДИЛА ШАМПИОНА: Ако је веровати овој статистици Французи освајају Еуро, прате их Енглези...

FOTO: Depositphotos

Francuze na toj statističkoj lestvici slede Englezi s 13.5 posto, Španci s 12.3, a četvrto mesto dele Portugalci i Nemci s 10.1 posto.

Statističari su u svojim istraživanjima kombinovali različite modele. Npr, snaga pojedinih timova izračunavala se na nekoliko parametara, poput tržišne vrednosti fudbalera, broja igrača koji su igrali u Ligi šampiona, broja nastupa u ligi, kao i ekonomskih i socijalnih parametara pojedinca zemlje (stanovništvo, bruto domaći proizvod, itd...).

- Predviđanja uvek mogu promašiti konačan rezultat, inače bi fudbalski turniri bili vrlo nezanimljivi. Poslužili smo se verovatnoćom, a ne pouzdanim podacima, rekao je profesor Ahim Zelis sa univerziteta u Insbruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEVERKUZEN NASTAVIO DA PIŠE ISTORIJU: Farmaceuti oborili neverovatan rekord