UROŠ BREGAR ZADOVOLJAN ŽREBOM: Rusija prvi izazov rukometašica Srbije na SP

S. K.

13. 08. 2021. u 19:17

MOGLO je i bolje, ali i gore. Rukometašice su u Kasteljonju saznale prve rivale na SP od 1. do 19. decembra u Španiji. Srpkinje su u grupi B sa Rusijom, Srbijom, Kamerunom i Poljskom.

УРОШ БРЕГАР ЗАДОВОЉАН ЖРЕБОМ: Русија први изазов рукометашица Србије на СП

FOTO: M. Vukadinović

Ukoliko bude među prve tri, u drugoj fazi spojiće se sa grupom A u kojoj su Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Inače, prvi put će na SP igrati 32 ekipe, koje su podeljene u osam grupa.

- Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju, koja je na Olimpijskim igrama igrala finale. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da su Poljakinje dva puta bila četvrte na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja - istakao je za sajt RSS Uroš Bregar.

KRPEŽ ŠLEZAKOVA: VELIKE ŠANSE

SRPKINjE su pre dve godine bila šeste na SP u Japanu. Dobrom plasmanu nada se sada i kapiten Katarina Krpež Šlezak:

- Mislim da imamo dobru grupu. Najteži protivnik će nam biti Rusija. Poljska takođe ima dobru ekipu, više puta smo igrali protiv njih. Znamo se dobro i sa Ruskinjama i sa Poljakinjama. Kamerun nažalost najslabije poznajem. Svaka utakmica nam je bitna, imamo velike šanse, ali to moramo pokazati i na terenu.

Posle prve faze, naše dame spojiće se sa tri najbolje iz grupe A:

- Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija su veoma kvalitetne ekipe. Prvenstveno se nadam da će sve igračice biti zdrave. Prvo nas očekuje da se dobro pripremimo za EHF nedelju i kvalifikacione utakmice za EP, a onda da se u novembru ponovo okupimo i spremimo za Španiju. Nadamo se da će i povređene igračice uspeti da se oporave do tad i da ćemo baš dobro da odigramo SP.

Ostale grupe - C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4, D: Holandija, Švedska, SAK 1, Azija 5, E: Nemačka, Mađarska, Češka, Slovačka, F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo, G: Hrvatska, Azija 2, JCA 1, JCA 3, H: Španija, Austrija, JCA 2, Azija 6.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru