KO JE GRUPA MANEKSIN - POBEDNICI EVROVIZIJE? Poslušajte pobedničku pesmu predstavnika Italije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2021. u 01:03

POBEDNICI Evrovizije 2021. su predstavnici Francuske, odnosno grupa grupa Maneskin sa pesmom Zitti e buoni.

КО ЈЕ ГРУПА МАНЕКСИН - ПОБЕДНИЦИ ЕВРОВИЗИЈЕ? Послушајте победничку песму представника Италије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Maneskin (dan. Måneskin) su italijanski rok sastav iz Rima, čiju postavu čine pevač Damijano David, basistkinja Viktorija de Anđelis, gitarista Tomas Rađi i bubnjar Itan Torkio.

Postali su poznati 2017. nakon učešća u jedanaestoj sezoni H Faktora, zahvaljujući kojem su, uprkos tome što su se plasirali drugi, potpisali ugovor sa diskografskom kućom Sony Music i izdali svoj prvi EP „Chosen” iste godine.

 Godine 2021. pobedili su na 71. izdanju festivala Sanremo sa pesmom „Zitti e buoni”, sa kojom će predstavljati Italiju na Pesmi Evrovizije 2021.

Mnogi ih upoređuju sa bendovima poput Greta van flita, Džentl džajenta, Led zepelina i Flitvud Meka, a i sami su potvrdili da je njihova muzika inspirisana 70-tim čiji zvuk nastoje da povrate u sadašnje vreme, dok je njihova pojava na sceni inspirisana kostimima koje su nosili Rolingstonsi i Dorsi, ali i izvođači poput Džimija Pejdža, Dejvida Bouvija i Igi Popa, neretko promovišući rodnu jednakost u vidu nošenja muških odevnih kombinacija od strane članice benda. Van scene, članovi imaju drugačiji modni i muzički stil- Damijano privatno najviše sluša soul muziku,

Viktorija pop, mejnstrim scenu i svetske hitove, Tomas džez, dok Itan ostaje veran roku. Bend takođe ima svoj fan klub, čiji službeni nalog na Instagramu broji preko 30 hiljada pratilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)