STEFAN MILENKOVIĆ I ROK GRUPA VAN GOG: Nesvakidašnji spoj roka i klasike večeras u emisiji Studio na RTS1 (VIDEO)

Milan Ćunković

03. 04. 2021. u 15:38

- IZAZOV je naći adekvatnu energiju - sa jednim instrumentom koji je star 250-300 godina parirati energiji električnih instrumenata. To je muzika koja ima druge frekvencije, i tu moram da nađem balans, jer taj zvuk mora da se poklopi - kaže Stefan Milenković, koji je prvi eksperiment tog tipa izveo sa čuvenim britanskim bendom „Gorillaz", kada je uz njih vodio gudački orkestar sa univerziteta Džulijard.

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ И РОК ГРУПА ВАН ГОГ: Несвакидашњи спој рока и класике вечерас у емисији Студио на РТС1 (ВИДЕО)

FOTO: Đorđe Barudžija

Grupa Van Gog izvešće nekoliko svojih najvećih hitova u novim, drugačijim aranžmanima, a Zvonimiru Đukiću Đuletu i grupi Van Gog će se na sceni pridružiti virtuoz Stefan Milenković, koji će svojim neverovatnim umećem na violini dati potpuno novi zvuk legendarnim rok hitovima.

FOTO: Đorđe Barudžija

- Potrebno je naći neki drugi glas violine, drugi izraz, a da je to i dalje violina a ne nešto što se morfuje u neki drugi instrument. To sve da se poveže za mene je izazov. Nije nemoguće ali je teško, i zbog toga mi se i dopada - rekao je povodom ove neobične saradnje Stefan Milenković.

Evo kratkog inserta iz večerašnje emisije Studio, koji dočarava kako je realizovana saradnja Stefana Milenkovića sa popularnim domaćim rok bendom.

Večerašnje izdanje emisije “Studio” biće prava poslastica za ljubitelje dobre muzike: Tri velike regionalne zvezde i jedan svetski poznati vituoz na violini, ukrstili su glasove, note, instrumente i energiju.

Kako sve to izgleda i zvuči, videćete večeras, u 21 sat na RTS1 u muzičkom šou programu Studio: uz rok bend Van Gog i proslavljenog violonistu Stefana Milenkovića , svoje hitove i nove kompozicije izvodiće i muzičke legende regiona Petar Grašo i Tonči Huljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)